Η οικογένεια της Λίβερπουλ μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένη μετά τη δημοσιοποίηση των συμπερασμάτων της έκθεσης της ανεξάρτητης επιτροπής και αισιοδοξεί πως η υπόθεση θα συνεχιστεί στις δικαστικές αίθουσες.

Η αλήθεια μπορεί να έλαμψε χθες έστω και με καθυστέρηση 23 ετών, ωστόσο αυτό που επιθυμούν πια οι οικογένειες των θυμάτων αλλά και επιζώντες της τραγωδίας του Χίλσμπορο είναι να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της δικαιοσύνης. Με δεδομένο μάλιστα πως από το πόρισμα προκύπτει πως 41 άνθρωποι θα μπορούσαν να είχαν σωθεί, η προσφυγή στη δικαιοσύνη μοιάζει κάτι παραπάνω από υποχρεωτική.

Όπως υποστηρίζουν οι νομικοί εκπρόσωποι των οικογενειών των θυμάτων μπορεί η Αστυνομία του Γιορκσιρ, το δημοτικό συμβούλιο του Σέφιλντ αλλά και η Σέφιλντ Γουένστντει να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία.

Η -400 σελίδων- έκθεση που δημοσιοποιήθηκε χθες έχει περάσει στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέας ο οποίος θα αποφασίσει αν υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να ανοίξουν και πάλι την υπόθεση η οποία θα πρέπει να παραπεμφθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί τότε οι υπαίτιοι αναμένεται να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία, για παραποίηση αστυνομικών εγγράφων αλλά και για παράνομη χρήση του εθνικού συστήματος πληροφοριών της αστυνομίας καθώς στην προσπάθεια τους να ρίξουν τις ευθύνες στους οπαδούς κάποιοι αστυνομικοί έψαξαν το ποινικό μητρώο των θυμάτων προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν ως ενισχυτικό στοιχείο στις κατηγορίες τους.

Πηγή: England365.gr