Την έκπληξή του που οι διοικούντες την Λίβερπουλ δεν τον προσέγγισαν το καλοκαίρι, προκειμένου να αναλάβει εκείνος την τεχνική ηγεσία της ομάδας, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Ράφα Μπενίτεθ.

Ο Ισπανός που έχει διατελέσει προπονητής στους «κόκκινους» από το 2004 έως το 2010, δεν ήταν ανάμεσα στους υποψήφιους αντικαταστάτες του Κένι Νταλγκλίς, γεγονός που τον παραξένεψε, καθώς όπως τόνισε γνωρίζει την ομάδα πολύ καλά.

«Ήταν παράξενο. Ξέρουμε καλά την ομάδα, τους παίκτες, τις ακαδημίες και πλέον έχουμε ακόμη μεγαλύτερη εμπειρία. Και οι οπαδοί ήταν θετικοί στην ιδέα, οπότε είναι περίεργο το γεγονός ότι δεν με προσέγγισαν», τόνισε στην ιρλανδική «Independent».

Παράλληλα, ο 52χρονος στάθηκε στις επιτυχίες της Λίβερπουλ κατά τη διάρκεια της θητείας του και συγκεκριμένα στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ το 2005, στην συμμετοχή στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης το 2007 αλλά και στην κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας το 2006.

«Κάποιοι θεώρησαν αυτά τα σπουδαία παιχνίδια δεδομένα. Συνηθίζαμε να παίζουμε πολύ σημαντικούς αγώνες, κάτι που έμοιαζε πολύ φυσιολογικό, ενώ δεν ήταν», τα λόγια του.

Πηγή: sport-fm.gr