Στις 7 Σεπτεμβρίου του 1988 ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Νάπολι στο πλαίσιο του α΄ γύρου του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Στις τάξεις του ιταλικού συλλόγου υπάρχουν μεγάλοι ποδοσφαιρικοί αστέρεςτης εθνικής Ιταλίας, ωστόσο ο παίκτης που ξεχωρίζει είναι ένας Αργεντινός, ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ταξιδεύει στη γειτονική μας χώρα για τον πρώτο αγώνα και μέσα στο «Σαν Πάολο» κοιτάζει τους Ναπολιτάνους στα μάτια. Ο Σκαρτάδος, που είχε το δύσκολο έργο να μαρκάρει τον Μαραντόνα τα καταφέρνει καλά, αφού ο Ντιέγκο δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός. Ωστόσο σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης από το σημείο του πέναλτι στο 59’. Στο επαναληπτικό της Θεσσαλονίκης στις 21 του ίδιου μήνα μέσα στην κατάμεστη Τούμπα, ο Καράκα στο 17΄επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την ανωτερότητα της ομάδας του στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Οι Θεσσαλονικείς το μόνο που κατάφεραν ήταν να σοφαρίσουν με κεφαλιά του Σακρτάδου σε 1-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Έτσι ο Ντιέγκο και την παρέα του βρέθηκαν στην επόμενη φάση. Η Νάπολι, ήταν μια ομάδα που από την αρχή της σεζόν είχε δείξει πως είχε φτιαχτεί για μεγάλα πράγματα. Στο τέλος της χρονιάς πήγε στον τελικό της διοργάνωσης, που συνάμα ήταν και ο πρώτος της ευρωπαϊκός τελικός της ιστορίας της και πανηγύρισε τον τίτλο κόντρα στην Στουτγκάρδη.

Οι συνθέσεις:

ΝΑΠΟΛΙ (Οτάβιο Μπιάνκι): Τζουλιάνι, Φεράρα, Καρανάντε, Φούζι, Κοραντίνι, Ρένικα, Κρίπα, Ντε Νάπολι, Καρέκα, Μαραντόνα, Ρομάνο (77′ Τζακέτι).

ΠΑΟΚ (Ρίνους Ίσραελ): Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μαυρέας, Μήτογλου, Μαλιούφας, Λαγωνίδης, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Σμολ (59′ Καρασαββίδης), Φερνάντο (72′ Λεοντιάδης), Αλεξανδρίδης.