Για το Πράβετς της Βουλγαρίας, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας αναχώρησε το πρωί της Δευτέρας η ομάδα μπάσκετ του Άρη. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής θα έχει στη διάθεσή του 14 παίκτες, τους Ασημακόπουλο, Καραποστόλου, Σαρικόπουλο, Πάσαλιτς, Κόλιμον, Σάιμον, Άουτερμπριτζ, Τσακαλέρη, Μούρτο, Λευτέρη και Νίκο Μποχωρίδη, Δήμα, αλλά και τον Βεζένκοφ που έφυγε νωρίτερα για το Πράβετς.

«Είναι το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο οποίο θέλουμε να δέσουμε σαν ομάδα» τόνισε αρχικά ο προπονητής του Άρη και πρόσθεσε: «Περιμένω από τους έμπειρους να βοηθήσουν τους νεαρούς και τους Αμερικανούς να μπούνε στο κλίμα. Ευελπιστώ ότι για τους Αμερικανούς θα δεχτεί η FIBA το αίτημά μας. Είναι νωρίς να πούμε κάτι παραπάνω. Το κλίμα είναι καλό, βλέπω ότι υπάρχει διάθεση απ’ όλα τα παιδιά. Στόχος μας τη νέα χρονιά είναι να παίξουμε ελκυστικό μπάσκετ και να ικανοποιήσουμε τον κόσμο. Στόχος μας είναι να είμαστε έτοιμοι στο πρωτάθλημα. Στο Κύπελλο καμία ομάδα δε θα είναι έτοιμη, με εξαίρεση τον Ολυμπιακό που κράτησε τον ίδιο κορμό από πέρυσι».

Για την περίπτωση απόκτησης του Μιχάλη Πελεκάνου, ανέφερε:
«Εφόσον ο Πελεκάνος δεχτεί την πρότασή μας, θα ενισχυθούμε περισσότερο και θα μπορέσουμε να οριοθετήσουμε νέους στόχους. Εμείς κάναμε την πρότασή μας και περιμένουμε την απάντηση του παίκτη. Του μίλησα και εγώ και του εξήγησα ότι θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον Άρη. Του είπα ότι θα έχει τον ρόλο του ηγέτη στην ομάδα».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πέρα από προπονήσεις φιλικά: στις 5/9 θα αντιμετωπίσει την Τσερκάσι, στις 7/9 τη Λουκόιλ Ακαντέμικ και στις 9/9 τη Λέφσκι Σόφιας. Το διάστημα 10 έως 12 Σεπτεμβρίου, η ομάδα θα μεταβεί στη Σόφια, όπου στις 11 θα αντιμετωπίσει τη Λουκόιλ Ακαντέμικ και στη συνέχεια θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη.

Ο Κώστας Χαρίσης είπε με τη σειρά του: «Είναι μεγάλη τιμή για να φοράω τη φανέλα του Άρη. Αποτελεί μεγάλο βήμα για μένα στην καριέρα μου και θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου», ενώ για το λόγο που συμφώνησε με τους «κίτρινους», ο 33χρονος σέντερ είπε: «Πίστεψα στο όνειρο του Άρη. Ήθελα να έχω πρωταγωνιστικό ρόλο και γι’ αυτό ήρθα, δεν ήθελα να έχω μικρό ρόλο στον Ολυμπιακό. Και ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, αλλά μεγάλη ομάδα είναι και ο Άρης και ήθελα να συμμετέχω στη νέα προσπάθεια που γίνεται. Σ’ αυτό το στάδιο θα δουλέψουμε για να γίνουμε ομάδα, να δέσουμε, να δούμε τις αδυναμίες μας. Υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα και θα χρειαστεί πολλή δουλειά».

Πηγή: sport-fm.gr