Στο «Ντα Λουζ» πριν από μια εβδομάδα έκανε τη μισή δουλειά. Τώρα, στην ντυμένη με τα χρώματα του Champions League, Τούμπα, μπροστά σε 28.000 και πλέον «πιστούς» του, που εξάντλησαν την Τρίτη και τα έξτρα εισιτήρια της θύρας 8, ο ΠΑΟΚ οφείλει στον «τελικό των τελικών» να φανεί συνεπής στο -νέο- ραντεβού με την ιστορία. Όχι, όπως στο αντίστοιχο ματς του 2013 με την Σάλκε, όταν είχε ηχήσει για τελευταία φορά ο ύμνος και είχε κουνηθεί το σεντόνι στην Τούμπα. Το σεντόνι είναι από χθες στη θέση του, η πρόβα με τον ύμνο της διοργάνωσης ήταν πετυχημένη, τα φλας θα αστράφτουν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης λίγα λεπτά πριν από την σέντρα, όμως όλα αυτά θα ανήκουν στο παρελθόν όταν σφυρίξει για πρώτη φορά ο Φέλιξ Μπριχ. Όπως ακριβώς τόνισε ο Λουτσέσκου: «Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι η πρόκριση. Έχουμε αυτοπεποίθηση, παίζουμε στο γήπεδο μας, όπου δεν έχουμε χάσει, όλα είναι στα δικά μας χέρια και θα μπούμε στο γήπεδο για να κερδίσουμε και όχι για να προκριθούμε», σχολίασε ο «αρχιτέκτονας» της εντυπωσιακής -μέχρι τώρα- πορείας. Ο Ρουμάνος τεχνικός γνωρίζει πως οι ποδοσφαιριστές του μπορούν να παίξουν πολύ καλύτερα απ’ ότι έκαναν στο «Ντα Λουζ», κυρίως όμως εκεί που ποντάρει είναι ότι «ακόμα κι αν  στραβώσει κάτι μέσα στο ματς, έχουμε τη νοοτροπία να το αλλάξουμε και να παλέψουμε», όπως εξήγησε στην συνέντευξη Τύπου.

Η ενδεκάδα

Θα επιστρέψει ή όχι ο Ομάρ Ελ Καντουρί στο αριστερό άκρο της επίθεσης του ΠΑΟΚ; Θα έρθει και πάλι από τον πάγκο ο σκόρερ του «Ντα Λουζ», Αμρ Ουάρντα; Ερωτηματικά που θα απαντηθούν σήμερα το βράδυ, αν και η βασική δοκιμή της ενδεκάδας που έχει στο μυαλό του ο Ρουμάνος προπονητής του «δικεφάλου» έδειξε ότι θα ξεκινήσει με τον Μαροκινό στο αρχικό σχήμα. Ο Λουτσέσκου δεν αλλάζει και πολύ την πετυχημένη συνταγή, που έφερε την ομάδα ένα βήμα πριν από τους ομίλους του Champions League. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Πασχαλάκης και στην άμυνα η γνωστή τετράδα αποτελούμενη από τους Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα και Βιεϊρίνια. Το δίδυμο Κάνιας-Μαουρίσιο θα είναι και πάλι μαζί, με τον Πέλκα λίγο πιο μπροστά, ενώ στην κορυφή θα ξεκινήσει ο Πρίγιοβιτς. Σε ότι αφορά τα δύο «φτερά» της επίθεσης, Λημνιός και Ελ Καντουρί έχουν τον πρώτο λόγο αφήνοντας στον πάγκο τους Ουάρντα και Ζαμπά.

Ένα ερωτηματικό

Ο Ρουί Βιτόρια έδειξε σχεδόν σίγουρος για το ότι η ομάδα του θα σκοράρει στην Τούμπα. Κάτι που όπως τόνισε θα υποχρεώσει και τον ΠΑΟΚ να παίξει επιθετικά, να ψάξει το γκολ και να μην κλειστεί στην άμυνά του. Ο προπονητής της Μπενφίκα θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Εντουάρντο Σάλβιο, που παραμένει το μεγάλο ερωτηματικό των «αετών». Αν το ιατρικό επιτελείο ανάψει το πράσινο φως, τότε ο Αργεντινός θα ξεκινήσει στο δεξιό άκρο της επίθεσης, αλλιώς θα πάρει και πάλι φανέλα βασικού ο Ζίφκοβιτς, όπως είχε συμβεί και στο πρώτο παιχνίδι του «Ντα Λουζ». Πηγή: gazzetta.gr