Η αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς από τον Παναθηναϊκό έπαιξε σημαντικό ρόλο, στην απόφαση του Ίαν Βουγιούκα να μετακομίσει στην Ούνιξ Καζάν.

Ο Έλληνας σέντερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «SportDay», αποκάλυψε πως περίμενε μία καλύτερη πρόταση από τους «πράσινους», καθώς δεν τον ικανοποίησε αυτή που του έγινε, με αποτέλεσμα να πει το «ναι» στη ρωσική ομάδα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ίαν Βουγιούκα στην «SportDay»:

Πιστεύεις ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι έτοιμος ώστε να ξεπεράσει το… σοκ της αποχώρησης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς;
«Σίγουρα αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να ξεπεράσει αυτό το σοκ, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και ξέρει τι πρέπει να κάνει σε συνεργασία πάντα με τη διοίκηση. Εχω εμπιστοσύνη στον κόουτς Αργύρη Πεδουλάκη. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα τεράστιο όνομα στην Ευρώπη και στον κόσμο και θα γίνει εξαιρετική δουλειά και τη νέα χρονιά. Ο Παναθηναϊκός θα είναι πάντα Παναθηναϊκός και αυτό δεν αλλάζει. Σε όποια κατάσταση και αν είναι, παραμένει υπολογίσιμη δύναμη από όλους. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι διαθέτει έναν απίστευτο κόσμο που πάντα τον στηρίζει και θα κάνει το ίδιο και φέτος».

Θα ήθελες κάποια στιγμή να επιστρέψεις στον Παναθηναϊκό;
«Θα ήταν τιμή μου να αγωνιστώ ξανά στον Παναθηναϊκό, είτε είναι αυτό μετά από δύο χρόνια, είτε σε περισσότερα. Πιστεύω ότι έχω αφήσει καλό όνομα, οπότε θα πω εις το επανιδείν».

Ιαν, συγχαρητήρια για τη μεταγραφή σου στην Ούνιξ. Εν τέλει δεν έβγαλες τα πράσινα (σ.σ.: η ρωσική ομάδα φορά το ίδιο χρώμα).
«(γέλια) Σε ευχαριστώ πολύ. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί βρήκα τον επόμενο σταθμό της καριέρας μου μετά τον Παναθηναϊκό και ευελπιστώ σε μια νέα αρχή. Μια νέα εμπειρία για την καριέρα μου».

Ηταν εύκολη απόφαση να πεις αντίο;
«Καθόλου. Παρά το γεγονός ότι ήμουν μέλος του Παναθηναϊκού για δύο χρόνια, είχα δεθεί αρκετά με την ομάδα. Με τον κόσμο. Βλέπω πόσο πολύ αγαπάει ο κόσμος τους παίκτες. Πέρασα υπέροχες στιγμές και δεν ήταν εύκολο να αφήσω την ομάδα και μάλιστα να αγωνιστώ και εκτός έδρας. Ηταν δύο χρόνια αξέχαστα».

Τι μέτρησε περισσότερο στην απόφασή σου. Η αποχώρηση του Ζοτς ή το οικονομικό;
«Νομίζω ότι και τα δύο είναι αλληλένδετα. Όπως παρατήρησα, έφυγε ο κόουτς που ήταν τόσα χρόνια στην ομάδα και άρχιζαν να φεύγουν και άλλοι παίκτες. Έπαιξε σίγουρα μεγάλο ρόλο. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόσα χρόνια ήταν επικεφαλής σε αυτή την ομάδα με τόσες επιτυχίες και αυτό πιστεύω ότι μέτρησε. Πάντως θέλω να ευχαριστήσω πολύ τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, γιατί τα δύο αυτά χρόνια μου φέρθηκε άψογα».

Ωστόσο η υπόθεσή σου πέρασε από… χίλια κύματα. Πώς τη βίωσες;
«Σίγουρα υπήρχε αγωνία για το μέλλον μου, γιατί δεν έκλεισα σε ομάδα μετά το τέλος της αγωνιστικής σεζόν, αλλά στις 17 Ιουλίου. Περίμενα από τον Παναθηναϊκό να μου καταθέσει μια καλύτερη οικονομικά πρόταση, αλλά δεν έβλεπα φως στο τούνελ και έτσι έπρεπε να διασφαλίσω το μέλλον μου. Έτσι και συμφώνησα με την Ούνιξ Καζάν».

Η καθυστέρηση της απόφασής σου ήταν στο γεγονός ότι περίμενες τον Παναθηναϊκό;
«Ναι. Περίμενα τον Παναθηναϊκό γιατί ήταν φυσικά ο αρχικός μου στόχος να παραμείνω. Έτσι αρνήθηκα και την πρόταση από τη Λοκομοτίβ Κούμπαν».

Εν τέλει γιατί αποφάσισες να πεις ναι στην Ούνιξ;
«Πέραν της Λοκομοτίβ, υπήρχε το ενδιαφέρον από τη Μακάμπι, στην αρχή χωρίς να υπάρξει κάτι παραπάνω, ενώ το ενδιαφέρον της Μάλαγα προέκυψε πρόσφατα, αλλά είδα ότι ήθελε να κλείσει τον Βάσκεθ (σ.σ.: έκλεισε πλέον). Έπαιξε σημαντικό ρόλο ότι στην Ούνιξ θα έχω και συμπαίκτη τον Καϊμακόγλου. Έτσι απάντησα θετικά στην πρότασή τους».

Θα αντέξεις στο κρύο;
«(γέλια) Θα είναι διαφορετικές οι συνθήκες. Διαφορετικό το κλίμα από ό,τι στην Ελλάδα, αλλά θα πάμε να παίξουμε μπάσκετ και προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα έχω πρόβλημα».

Ενδεχόμενη πρόκριση της νέας σου ομάδας στην Ευρωλίγκα μπορεί να σας φέρει αντιμέτωπους με τον Παναθηναϊκό…
«Θα ήθελα να επιστρέψω έστω και ως αντίπαλος. Θα είναι κάτι ξεχωριστό και για εμένα και για τον Κώστα. Θα είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα».

Πηγή: sport-fm.gr