Εξαιρετικά δείγματα άφησε ο «Δικέφαλος του Βορρά» στο τρίτο κατά σειρά φιλικό του παιχνίδι επί ολλανδικού εδάφους, σκορπίζοντας στα… τέσσερα την Τσβόλε με σκορ 4-1.

Θετικές εντυπώσεις άφησε για ακόμα ένα παιχνίδι ο Κουμάλο, που ήταν κυρίαρχος στην άμυνα. Εξαιρετικοί Λίνο και Λάζαρ, πολύ καλή παρουσία και από τον Αποστολόπουλο που πέρασε σαν άλλαγη. Δεν φαίνεται… εντός κλίματος ο Άγγλος Μπαρνς.

Πως έπαιξε:
Με 4-4-2 σε ευθεία παρέταξε τους παίκτες του ο Γιώργος Δώνης στο τρίτο φιλικό προετοιμασίας. Κάτω από την «εστία» ήταν ο Κρέσιτς, ενώ το αμυντικό δίδυμο αποτελούσαν οι Κουμάλο και Κατσικάς. Δεξιά βρέθηκε ο Έτο και αριστερά ο Λίνο. Στο χώρο του κέντρου αγωνίστηκαν οι Λάζαρ και Κάτσε, ενώ στα άκρα βρέθηκαν οι Γεωργιάδης(δεξιά) και Ρομπέρ(αριστερά). Το δίδυμο της επίθεσης για ακόμα ένα παιχνίδι αποτελούσαν οι Αθανασιάδης-Γιάννου.

Με αρκετή… όρεξη ξεκίνησε την αναμέτρηση ο ΠΑΟΚ. Από μια καλή ευκαιρία για τις δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τον Αθανασιάδη να χάνει γκολ από αυτά που… δεν χάνονται. Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι Θεσσαλονικείς επέβαλλαν περισσότερο το ρυθμό τους και «έκλειναν» περισσότερο τους Ολλανδούς στα καρέ τους.

Αρχικά, ο Λίνο απείλησε με σέντρα-σουτ η οποία κατέληξε στο δοκάρι. Ότι δεν κατάφερε ο Βραζιλιάνος αμυντικός του ΠΑΟΚ, το κατάφερε ο Ρομπέρ στο 26’ με πολύ όμορφη προσωπική ενέργεια, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» συνέχισε χωρίς να δίνει… ανάσα στους Ολλανδούς και στο 36 ο Έτο συνδυάστηκε με τον Γιάννου και ο τελευταίος έκανε το 2-0 υπέρ της ομάδας του, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στα φιλικά προετοιμασίας. Το «κερασάκι στην τούρτα» για το πρώτο ημίχρονο ήρθε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λίνο στο τελευταίο λεπτό, κάνοντας το 3-0, με τον ΠΑΟΚ να δείχνει ένα εξαιρετικό πρόσωπο.

Από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο μέρος συνέχισε ο ΠΑΟΚ και μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Αθανασιάδης έκανε το 4-0 για την ομάδα μετά από σέντρα του Λίνο και πέτυχε το πρώτο του τέρμα επί ολλανδικού εδάφους, που σίγουρα του δίνει άλλη ψυχολογία.

Ο Δώνης άλλαξε όλη την αρχική ενδεκάδα, θέλοντας να δοκιμάσει όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεση του. Ο ρυθμός του αγώνα «έπεσε» και οι Ολλανδοί βρήκαν ευκαιρία να επιτεθούν περισσότερο, καθώς μέχρι το 60’ ο «Δικέφαλος» έπαιζε σχεδόν… μονότερμα. Στο 65΄ η Τσβόλε κατάφερε να πετύχει το γκολ της… τιμής με τον Ικιλίλου, ο οποίος επωφελήθηκε μια στιγμή αδράνειας της άμυνας του ΠΑΟΚ.

Μάλιστα, ο Έλληνας τεχνικός από τα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου χρησιμοποίησε και πάλι το 4-4-2 σε ρόμβο. Οι Ολλανδοί είχαν την ευκαιρία να μειώσουν και άλλο στο 78΄, όμως το σουτ του Σειμάκ σταμάτησε στο δοκάρι του Γιακουμή. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με τον ΠΑΟΚ να αφήνει τα… διαπιστευτήρια του κόντρα στην Τσβόλε, επικρατώντας 4-1 και πλέον ετοιμάζεται για το παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου απέναντι στην Μαγιόρκα.

Πηγή: sport-fm.gr