Με τον Μίλος Τεόντοσιτς να βάζει την υπογραφή του στο 94-79 επί της Αυστραλίας, η Σερβία πέτυχε την τρίτη νίκη της στον Α’ Όμιλο του Μουντομπάσκετ και απέκτησε το δικαίωμα να διεκδικήσει την πρωτιά απέναντι στη Αργεντινή.

Ο πλέι μέικερ του Ολυμπιακού ήταν σε πολύ καλή μέρα (19 πόντους) και με άξιο συμπαραστάτη τον Νέναντ Κρστιτς (14 πόντους) ο οποίος επανήλθε μετά την τιμωρία που του είχε επιβληθεί, έδωσε στους «πλάβι» το πολυπόθητο ροζ φύλλο αγώνα. Ο Νιούλεϊ, με 13 πόντους, ήταν ο κορυφαίος για τα «καγκουρό», που είχαν σε καλή μέρα και τους Μάριτς και Νίλσεν (αμφότεροι με 10 πόντους).

Οι Σέρβοι μπήκαν πιο δυνατά στο «Καϊσέρι Αρένα» και με έναν Μίλος Τεόντοσιτς να «κεντάει» επιθετικά, κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 16-12, με τον 24χρονο άσο να σημειώνει τους μισούς ακριβώς πόντους των «πλάβι».

Ίδιο το σκηνικό και στη δεύτερη περίοδο, αφού οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς διατηρούσαν συνεχώς την πρωτοπορία στο σκορ και με τους Κρστιτς και Κέσελι να προσφέρουν πολλές λύσεις επιθετικά, κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με προβάδισμα έξι πόντων (43-37).

Ένα σερί 5-0 στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, έδωσε στους Σέρβους τη μεγαλύτερη διαφορά τους (48-37) μέχρι και εκείνο το χρονικό σημείο, όμως οι επιθετικές εμπνεύσεις του Μιλς, κατάφεραν να «ψαλιδίσουν» τη διαφορά στους οκτώ (69-61), με δέκα αγωνιστικά λεπτά να απομένουν.

Οι Αυστραλοί συνέχισαν να… αγχώνουν τους δευτεραθλητές Ευρώπης του 2009, πλησιάζοντας στους τρεις πόντους (81-78), 2:07 πριν τη λήξη. Εκεί μίλησε και πάλι ο Τεόντοσιτς, ο οποίος με πέντε συνεχόμενους πόντους έκανε το 86-78 και τελείωσε ουσιαστικά την υπόθεση νίκη. Προσωρινά στην κορυφή του ομίλου οι «πλάβι», οι οποίοι θα παίξουν στην τελευταία αγωνιστική την πρωτιά κόντρα στην Αργεντινή. Τη νίκη που θα της δώσει την τρίτη θέση θα κυνηγήσει η Αυστραλία κόντρα στην Ανγκόλα.

Πηγή: sport-fm