Η φημολογία είχε αναπτυχθεί εδώ και αρκετό καιρό, αλλά πλέον η επιθυμία του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να φύγει από την Μπάγερν Μονάχου για… άλλες πολιτείες παίρνει άλλη διάσταση, μετά τις δηλώσεις από τον μάνατζέρ του.

Ο Πολωνός επιθετικός έχει σκοράρει όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζεται για τους Βαυαρούς 151 γκολ σε 195 εμφανίσεις, έχοντας κερδίσει και τέσσερις σερί τίτλους πρωταθλήματος, από την ημέρα που άφησε την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ωστόσο, δεν έχει καταφέρει ακόμη να κατακτήσει το Champions League, κάτι που είναι ο μεγάλος στόχος και για τον σύλλογο του Μονάχου μετά το 2013, όταν και πάτησε στην κορυφή της Ευρώπης.

Ο «Λέβα», άλλαξε και εκπρόσωπο στη διάρκεια της σεζόν που πέρασε, με τον Πίνι Ζάχαβι να είναι αυτός που τον ανέλαβε. Ο Ισραηλινός μεγαλοατζέντης ήταν αυτός που μίλησε για την επιθυμία του παίκτη να φύγει από το Μόναχο, καθώς «αναζητά μια νέα πρόκληση στην καριέρα του. Οι άνθρωποι της Μπάγερν έχουν ήδη ενημερωθεί. Το θέμα για εκείνον δεν είναι τα χρήματα, καθώς κάθε μεγάλος σύλλογος μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές του απαιτήσεις».

Με όλα αυτά τα δεδομένα, οι Βαυαροί μπαίνουν στη διαδικασία να αναζητήσουν τον αντικαταστάτη του Λεβαντόφσκι. Ένα από τα μεγάλα φαβορί είναι ο Μάουρο Ικάρντι, που επίσης φεύγει από την Ίντερ, αναζητώντας και εκείνος κάτι άλλο στην καριέρα του. Μάλιστα, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, δεν αποκλείεται και η ανταλλαγή μεταξύ των δύο συλλόγων, προφανώς με την Μπάγερν να δίνει και κάποιο ποσό.

Πάντως, για τον Αργεντινό επιθετικό τα δεδομένα είναι κάπως πιο απλά. Όποια ομάδα θέλει να τον αποκτήσει, μπορεί να το κάνει άμεσα, με την καταβολή της ρήτρας των 110 εκατ. ευρώ. Εκτός από την Μπάγερν, ενδιαφέρον έχουν δείξει και οι Ρεάλ Μαδρίτης, Παρί Σεν Ζερμέν και Τσέλσι, με τις δύο πρώτες να έχουν στη λίστα τους και τον Λεβαντόφσκι.

Επίσης, για τον «Λέβα» υπάρχει ενδιαφέρον και από τη Γιουβέντους, που τρέχει περάλληλα με αυτό της Μπάγερν για έναν δικό της ποδοσφαιριστή, επίσης επιθετικό, τον Πάουλο Ντιμπάλα. Με άλλα λόφια, αναμένεται ένα «καυτό» μεταγραφικό παζάρι αυτό το καλοκαίρι.