Ο Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν, που την προσεχή Κυριακή (20/05) θα ολοκληρώσει τη διαιτητική του καριέρα με την αναμέτρηση Αθλέτικ Μπιλμπάο – Εσπανιόλ, για την Πριμέρα Ντιβιζιόν, μίλησε στην «El Mundo Deportivo» για την εμπειρία του στον ελληνικό τελικό Κυπέλλου, μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, τον οποίον και διηύθυνε.

«Ήταν κάτι αναπάντεχο. Πίστευα ότι είχα τελειώσει με τα ματς εκτός Ισπανίας και με κάλεσαν ξαφνικά από την Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι ήθελα πολύ να το κάνω, αν και γνώριζα πως θα επρόκειτο για έναν τελικό που ακόμα και πριν τη σέντρα, θα ήταν αρκετά περίπλοκος», επισήμανε αρχικά ο έμπειρος ρέφερι.

Για να συνεχίσει, λέγοντας: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία μου εκεί. Ήταν ένας δύσκολος τελικός. Συνέβησαν διάφορα περιστατικά, τα οποία κατέγραψαν και οι τηλεοπτικές κάμερες. Ήταν κυρίως στις εξέδρες και εκτός αγωνιστικού χώρου. Υπήρξαν κάποια νεύρα στα τελευταία λεπτά ανάμεσα στους παίκτες, ωστόσο στην εξέλιξη του αγώνα, με δεδομένο ότι ήταν τελικός, όλα ήταν φυσιολογικά. Είμαι χαρούμενος που ήταν ένα εξαιρετικό φινάλε στη διεθνή καριέρα μου».