Αισιοδοξία για την εξασφάλιση αδειοδότησης υπάρχει στον Παναθηναϊκό, καθώς συγκεντρώνονται τα 4,2 εκατ. ευρώ που απαιτούνται και μέχρι την Τρίτη εκτιμάται πως θα είναι στα ταμεία της ΠΑΕ. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι «πράσινοι» θα εισπράξουν 1,5 εκατ. ευρώ από τη δόση της πώλησης του Τζιμπρίλ Σισέ στη Λάτσιο. Τα χρήματα επρόκειτο να εισπραχθούν τον Ιούνιο, αλλά η διοίκηση της ΠΑΕ ήρθε σε συνεννόηση με τράπεζα, ώστε να προπληρωθεί το ποσό και η τελευταία να τα πάρει τον επόμενο μήνα από την ομάδα της Ρώμης.

Πέραν του 1,5 εκατ. ευρώ, έχει συγκεντρωθεί περίπου 1,6 εκατ. ευρώ από τον Γιάννη Αλαφούζο κι άλλους επιχειρηματίες, ενώ τα εναπομείναντα χρήματα είναι αυτά της εγγυητικής που έχουν κατατεθεί στην Τράπεζα Πειραιώς για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αλλά μπορούν να αποδεσμευτούν. Στο μεταξύ, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα φανεί αν ο Ανδρέας Βγενόπουλος θα συνδράμει με 1,5 εκατ. ευρώ. Το συμφωνητικό που έχει υπογραφεί μεταξύ Αλαφούζου και Βαρδινογιάννη δεν τον καλύπτει, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν θα βάλει χρήματα.

Με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν μέχρι την Τρίτη, η διοίκηση του Παναθηναϊκού θα πληρώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ως τις 31 Δεκεμβρίου απέναντι σε παίκτες και ομάδες, ενώ θα υπογραφούν διακανονισμοί με τους παίκτες της τωρινής ομάδας και θα προσκομιστούν στην ΕΠΟ, ώστε η έφεση για την αδειοδότηση να γίνει δεκτή και η ομοσπονδία να προχωρήσει σε θετική εισήγηση στην UEFA, προκειμένου να μη χαθεί η συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League. Πέραν των 4,2 εκατ. ευρώ, θα πρέπει να δοθούν σύντομα κι άλλα 2 εκατ. ευρώ σε φόρους, αλλά αυτά δεν είναι άμεσα απαιτητά για την αδειοδότηση.

Ξεκαθαρίζει για προπονητή

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει το θέμα προπονητή στον Παναθηναϊκό, καθώς επίκεινται ραντεβού τόσο με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, όσο και με τον Γιώργο Δώνη. Επαφές υπάρχουν με αμφοτέρους, με τον Πορτογάλο προπονητή να μην κρύβει τον προβληματισμό του για την κατάσταση στην ΠΑΕ, αλλά και τον πρώην προπονητή του Ατρομήτου να είναι στα υπόψη του ΠΑΟΚ, αλλά και ομάδας από το Κατάρ.

Πηγή: sport-fm