Τα πλάνα του ενόψει της νέας σεζόν ετοιμάζει ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος στρέφει το «ραντάρ» του στην αγορά της Πορτογαλίας, την οποία και γνωρίζει καλά. Οι ανάγκες μοιάζουν να είναι πολλές, καθώς στο Λιμάνι είναι δεδομένο πως θα γίνουν πολλές αλλαγές στο ρόστερ.

Όσον αφορά τη θέση του αμυντικού χαφ, ο Πορτογάλος τεχνικός «βλέπει» τον 21χρονο συμπατριώτη του Αντρέ Πεδρόσα, ο οποίος ανήκει στη Σετούμπαλ. Μάλιστα, ο νέος «ερυθρόλευκος» προπονητής τον παρακολούθησε στον αγώνα με την Πόρτο προ ημερών (ήττα της ομάδας του με 5-1).
Ο Πεδρόσα είχε μπει στον «πάγο» το τελευταίο διάστημα, καθώς αρνήθηκε να υπογράψει νέο συμβόλαιο (λήγει το 2020) και φέτος μετρά 23 συμμετοχές, 15 ως βασικός και 8 ως αλλαγή. Θεωρείται εξελίξιμος παίκτης και γι’ αυτόν τον λόγο φέρεται να τον πραακολουθούν Μπενφίκα, Σπόρτινγκ και Μπράγκα.

Όσον αφορά το κέντρο της άμυνας, ο Ροντρίγκο Μολέδο είναι ο πρώτος στόχος, αλλά αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Σύμφωνα με τον «Κόκκινο Πρωταθλητή» ο Μαρτίνς φαίνεται ότι έχει ξεχωρίσει την περίπτωση του Πέδρο Ενρίκε ή πιο απλά, Πεδράο. Ο 26χρονος Βραζιλιάνος αγωνιζόταν υπό τις οδηγίες του Μαρτίνς στη Γκιμαράες, με την οποία δεσμεύεται μέχρι το 2022. Την τρέχουσα σεζόν μετρά 25 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, τέσσερις από τι οποίες στο Europa League. Η λύση δεν είναι και φθηνή, αλλά τα ίδια δεδομένα υπάρχουν και για τον πρώην «πράσινο».