Την ώρα που το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού προσπαθεί να κλείσει τα πολλά ανοικτά μέτωπα, παράλληλα τρέχει και η υπόθεση που αφορά το Athens Alive. Μάλιστα, χθες υπήρξε συνάντηση εκπροσώπων της κοινοπραξίας με κυβερνητικό κλιμάκιο, οι οποίοι φέρεται να απάντησαν αρνητικά στις προτάσεις για ορισμένες μετατροπές του σχεδίου.

Οι προτεινόμενες αλλαγές από πλευράς Πολιτείας φαίνεται να μην θεωρούνται συμφέρουσες από πλευράς των επενδυτών, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της «Live Sport». Βάσει των όσων προτείνει το consortium, για να προχωρήσει το πρότζεκτ θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές όπως ο διπλασιασμός του συντελεστή δόμησης από το 0,4 στο 0,8 ή ο αποχαρακτηρισμός εκτάσεων από «κοινωφελείς».

Κοινώς, τα μέλη της κοινοπραξίας που συνεργάζεται με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ξεκαθάρισαν πως για να προχωρήσουν το σχέδιό τους, απαιτούνται πρώτα νομοθετικές παρεμβάσεις.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση προειδοποίησε πως οποιαδήποτε τέτοια κίνηση θα υπόκειται στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κάτι που μπορεί να φέρει καθυστέρηση στην υλοποίηση του πρότζεκτ. Ωστόσο, σημειώνεται πως το κλιμάκιο της κυβέρνησης δεν είδε αρνητικά τον φάκελο με τις τροποποιήσεις.

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για μετά το Πάσχα, προκειμένου να γίνει μια νέα συζήτηση για το πώς θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια που έχουν προκύψει ή ίσως προκύψουν στο μέλλον.