Στη Βραζιλία, πριν από την έναρξη της σεζόν στην κάθε κατηγορία, συνηθίζεται να γίνεται ένα μίνι πρωτάθλημα σε κάθε περιφέρεια, που εξυπηρετεί στο να προετοιμάζονται οι ομάδες, αλλά και να αναδεικνύεται η πρωταθλήτρια σε τοπικό επίπεδο, κάτι που δίνει μια έξτρα ώθηση στις ομάδες. Με άλλα λόγια, αντί να δίνουν φιλικά, υπάρχουν επίσημα ματς…

Σε ένα από αυτά, στην Μπαΐα, η Βιτόρια υποδέχθηκε την ομώνυμη με την περιφέρεια ομάδα. Οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι μόνο αδιάφοροι δεν παρουσιάστηκαν, καθώς η μεταξύ τους κόντρα θεωρείται ντέρμπι. Χαρακτηρισμό που φρόντισαν να επιβεβαιώσουν, καθώς είχαμε εννέα αποβολές. Πέντε για τη γηπεδούχο, που έχασε με 3-0 στα χαρτιά το παιχνίδι και τέσσερις για τη φιλοξενούμενη.

Οι επτά από αυτές τις κάρτες ήρθαν κατά τη διάρκεια ενός καβγά, μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι της Μπαΐα. Ο σκόρερ Βινίσιους πανηγύρισε με έναν τρόπο που δεν άρεσε στον τερματοφύλακα της Βιτόρια, Φερνάντο Μιγκέλ, που πήγε να ζητήσει… τα ρέστα. Εκεί ήταν που τα αίματα «άναψαν» και για κάποια λεπτά επικράτησε πανικός.

Μετά από ένα τέταρτο τα πράγματα ηρέμησαν, με τον διαιτητή να δείχνει επτά φορές την κόκκινη κάρτα. Τρεις για παίκτες ενδεκάδας της Βιτόρα και τέσσερις σε ποδοσφαιριστές της Μπαΐα, οι δύο ενδεκάδας και οι άλλοι δύο αναπληρωματικοί.

Στη συνέχεια είχαμε ακόμη δύο αποβολές (δεύτερες κίτρινες) από πλευράς γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να μείνουν με έξι παίκτες και το ματς να διακοπεί και να το παίρνουν στα χαρτιά (0-3) οι αντίπαλοί τους.

Δείτε το βίντεο: