Ο ΑΠΟΕΛ αποχαιρέτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με ψηλά το κεφάλι χάνοντας 5-2 στο Μπερναμπέου από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Η κυπριακή ομάδα με μία ακόμη αξιόλογη εμφάνιση απέδειξε ότι η παρουσία της ως εδώ δεν ήταν τυχαία και πως μπορεί να έχει ανάλογη συνέχεια.

Οι Ισπανοί χωρίς να πατήσουν γκάζι πέρασαν στα ημιτελικά που θα αντιμετωπίσουν την Μπάγερν Μονάχου.

Τα γκολ των Ρονάλντο (26’, 76’), Κακά (36’), Καγεχόν (80’), Ντι Μαρία (85’) ήταν αρκετά για την Ρεάλ που δέχθηκε και δύο από τους Μαντούκα (67’) και Σολάρι (82’).

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε απέναντι στον ΑΠΟΕΛ με αλλαγές, αλλά επιθετικά. Αφού λογικά, οι αναπληρωματικοί που αγωνίστηκαν ήθελαν να δείξουν στον Μουρίνιο πως πρέπει να παίζουν περισσότερο και η δυναμικότητα της Κυπριακής ομάδας είναι κατάλληλη για κάτι τέτοιο. Με πρώτο και καλύτερο τον Κακά, ο οποίος μπήκε αφηνιασμένος από τον πρώτο λεπτό.

Οι Κύπριοι προσπάθησαν να κλείσουν τους χώρους και να βγουν στην αντεπίθεση, όμως μέχρι το 18 δεν είχαν περάσει καν το κέντρο. Στο πρώτο πεντάλεπτο η «βασίλισσα» έχασε τρεις ευκαιρίες και μετά το έψαχνε γύρω-γύρω το γκολ. Το οποίο ήρθε στο 26’ όταν ο Μαρσέλο έβγαλε ωραία και χαμηλή σέντρα στον Κριστιάνο, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε με προβολή να κάνει το 1-0.

Δέκα λεπτά αργότερα (36’) ο Κακά που αναζητούσε ώρα το γκολ, με ένα φοβερό σουτ, έστειλε από τα 22-23 μέτρα την μπάλα στην απέναντι γωνία του Πάρντο που απογειώθηκε αλλά δεν έφτανε… Πριν κλείσει το ημίχρονο, ο βραζιλιάνος δοκίμασε πάλι το κόλπο με το φαλτσαριστό σουτ με εσωτερικό φάλτσο, αυτή τη φορά μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν άλλαξε. Η Ρεάλ είχε την κατοχή και πίεζε (όχι ασφυκτικά, αλλά πίεζε) και ο ΑΠΟΕΛ έψαχνε την κόντρα ή το γκολ της τιμής. Στα πρώτα λεπτά, οι Κύπριοι κράταγαν καλά με τους Ισπανούς να βολεύονται με το αργό τέμπο και τα χαλαρά μαρκαρίσματα.

Και καθώς η ώρα περνούσε και το παιχνίδι έδειχνε πως θα κυλήσει ως έχει, τίποτα δεν προμήνυε την συνέχεια. Αφού ο ΑΠΟΕΛ έβγαλε μία πολύ ωραία αντεπίθεση με τον Μαντούκα να παίρνει την μπάλα και να πλασάρει έξοχα τον Κασίγιας κάνοντας το 2-1 στο 67’. Μάλιστα, στα επόμενα λεπτά ο Γιοβάνοβιτς έβγαλε τους Μαντούκα και Αίλτον για να τους ξεκουράσει ενόψει play off αλλά ο ΑΠΟΕΛ μέχρι το 74’ έχασε ακόμη δύο ευκαιρίες για να ισοφαρίσει!

Τότε, ήρθε η ώρα να ξυπνήσει η Ρεάλ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 76’ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ έκανε το 3-1 και ο Καγεχόν στο 80’ το 4-1. Ο ΑΠΟΕΛ μείωσε ξανά σε 4-2 με πέναλτι του Σολάρι και ο Ντι Μαρία στο 85’ με πανέμορφο «κρέμασμα» έκανε το 5-2.

Πηγή: Sport-fm.gr