Εμφανώς απογοητευμένος για την ήττα από τη Μακάμπι, αλλά αποφασισμένος-όπως και οι υπόλοιποι παίκτες του Παναθηναϊκού- να διορθώσουν το λάθος τους στο Τελ Αβίβ εμφανίστηκε ο Ρομέιν Σάτο.

Ο Κεντροαφρικανός φόργουορντ αναγνώρισε πως η ομάδα του δεν στάθηκε στο ύψος της στον χθεσινό αγώνα. «Δεν παίξαμε καλά. Είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας και η εμφάνισή μας δεν είχε σχέση με αυτή στο πρώτο παιχνίδι της σειράς. Βρεθήκαμε να προηγούμαστε με τρεις πόντους στην παράταση, αλλά κάναμε ανόητα λάθη στο τέλος και θα πρέπει να τα διορθώσουμε», τόνισε.

Όσο για το αν οι «πράσινοι» αιφνιδιάστηκαν από το εμφανώς βελτιωμένο πρόσωπο του αντιπάλου, ο 31χρονος άσος είπε: «Ξέραμε πως το δεύτερο παιχνίδι της σειράς θα είναι πιο δύσκολο. Δεν μας εξέπληξε η Μακάμπι. Περιμέναμε την αντίδρασή της μετά το πρώτο παιχνίδι που δεν έδωσε μάχη. Εμείς δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε στο δεύτερο ματς και γι’ αυτό χάσαμε».

Ο Παναθηναϊκός είναι πλέον σε δύσκολη θέση, αλλά ο Ρομέιν Σάτο υπόσχεται πως η ομάδα του θα δώσει μάχη για τη νίκη στο Ισραήλ την επόμενη εβδομάδα. «Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος. Τι άλλο να κάνουμε; Θα πάμε στο Τελ Αβίβ για να παίξουμε δυνατά. Θα είναι δύσκολο, αλλά έχουμε παίξει πολλά δύσκολα παιχνίδια φέτος. Θα πάμε εκεί για να δώσουμε τη μάχη μας και πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι», τόνισε, ενώ συμφώνησε πως φέτος το «τριφύλλι» παρουσιάζεται καλύτερο εκτός έδρας κι όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. «Η αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός φέτος παίζει καλύτερα εκτός έδρας παρά εντός. Ακόμη και στο Top 16 χάσαμε δύο παιχνίδια στο ΟΑΚΑ και είχαμε τρεις νίκες εκτός έδρας. Πρέπει να ανασυνταχθούμε και να πάμε να νικήσουμε στο Τελ Αβίβ. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα παλέψουμε».

Τέλος, ευχαρίστησε τον κόσμο που συμπαραστάθηκε μαζικά στα δύο παιχνίδια του ΟΑΚΑ. «Ο κόσμος ήταν ο έκτος μας παίκτης. Φώναζαν συνέχεια, ακόμη κι όταν μείναμε πίσω στο σκορ με 10 πόντους. Δεν έχω λόγια να τους ευχαριστήσω. Λυπάμαι που χάσαμε, αλλά ελπίζω να κερδίσουμε στο Ισραήλ τουλάχιστον μία φορά και να προκριθούμε ή να φέρουμε τη σειρά ξανά στο ΟΑΚΑ».

Πηγή: sport-fm.gr