Η υπόθεση της ανανέωσης συμβολαίου του Αντρέ Σιμόες φτάνει στο τελικό της στάδιο για την ΑΕΚ και όλα δείχνουν ότι θα ολοκληρωθεί όπως και αυτή του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, δηλαδή θετικά, με μόνο τις ανακοινώσεις να απομένουν. Αυτή ήταν η βασική προτεραιότητα στην Ένωση, αλλά τις τελευταίες ώρες προέκυψε και μια ακόμη, χωρίς να το επιδιώξουν οι άνθρωποι του συλλόγου.

Αυτή αφορά τον Όγκνιεν Βράνιες, για τον οποίον η πρόταση της Άντερλεχτ δείχνει να δημιουργεί νέα δεδομένα. Ο 28χρονος στόπερ δεσμεύεται και εκείνος με συμβόλαιο μέχρι το 2019 (όπως ο Σιμόες), αλλά η βελγική κρούση φαίνεται να τον έβαλε σε διαδικασία να ζητήσει από τον «δικέφαλο» νέο συμβόλαιο, με αρκετά βελτιωμένες αποδοχές. Μάλιστα, από κάποια «κιτρινόμαυρα» ρεπορτάζ προκύπτει ότι φέρεται να ζήτησε 700 χιλ. ευρώ ετησίως.

Αυτά τα λεφτά θα τον καθιστούν αυτόματα τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της Ένωσης, αλλά μόνο εύκολο δεν είναι να του προσφερθούν. Προφανώς και εκείνος υπολογίζει σε «ψαλίδι», αλλά μοιάζει δεδομένο να ψάχνει τουλάχιστον διπλές απολαβές σε σχέση με τις σημερινές (250 χιλ. ευρώ/χρόνο συν κάποια προσωπικά μπόνους επίτευξης στόχων).

ΟΓΚΝΙΕΝ ΒΡΑΝΙΕΣ

Ο Βόσνιος, μάλιστα, φαίνεται να πηγαίνει το θέμα στα άκρα, καθώς απουσίαζε από τη σημερινή προπόνηση της ομάδας, η οποία ενημέρωσε ότι ήταν αδικαιολογήτως απών. Ο ίδιος «ανέβασε» χθες φωτογραφία του από τη Βιέννη, κατά τη διάρκεια του ρεπό που έδωσε στους παίκτες ο Μανόλο Χιμένεθ και όλοι διερωτήθηκαν εάν αυτό σήμαινε κάτι. Τελικά, λίγες ώρες αργότερα αυτό απαντήθηκε, με μια όχι τόσο ευχάριστη εξέλιξη για την ΑΕΚ. Σε μια περίοδο, μάλιστα, που επίκειται ένα αγωνιστικό πρόγραμμα «βουνό».

Πολλοί είναι ήδη εκείνοι που βάζουν με το μυαλό τους ότι η κίνηση αυτή του Βράνιες ήρθε σαν αντίδραση στο γεγονός πως ο «δικέφαλος» απέρριψε την πρόταση της Άντερλεχτ για εκείνον, η οποία να θυμίσουμε ότι αφορούσε δανεισμό έως το τέλος της σεζόν έναντι 250 χιλ. ευρώ και ρήτρα αγοράς ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Αυτό, φυσικά, μένει να φανεί…

Το ζήτημα είναι πως ο Νίκος Λυμπερόπουλος ήδη πήρε εντολή να ψάξει για παίκτη σε μια θέση που μέχρι σήμερα στην ΑΕΚ θεωρούταν ότι δεν υπήρχε καμία ανάγκη. Ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου ψάχνει πλέον και για στόπερ, καθώς κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ποια θα είναι η κατάληξη σε αυτήν την ιστορία που άνοιξε με τον Βράνιες.