Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έχει βάλει σκοπό να κάνει το γήπεδο της Τσέλσι το πιο σύγχρονο του πλανήτη, επενδύοντας όχι λιγότερα από 1 δισ. λίρες (1,12 δισ. ευρώ) ώστε να το φέρει στον 21ο αιώνα.

Όταν ολοκληρωθεί, θα είναι το ακριβότερο γήπεδο ποδοσφαίρου της Ευρώπης, φιλοξενώντας πια 60.000 θεατές.

Αν ολοκληρωθεί όμως, καθώς μια λονδρέζικη οικογένεια που ζει δίπλα στο γήπεδο αποτελεί πια τον μεγάλο πονοκέφαλο του ρώσου κροίσου!

Η οικογένεια των Crosthwait ζει στη μονοκατοικία της εδώ και 50 χρόνια και ισχυρίζεται ότι η αναβάθμιση του Στάμφορντ Μπριτζ και το ψήλωμά του θα της κόψει τη θέα, ρίχνοντας πυκνή σκιά στην κατοικία! Και λέει μάλιστα πως ο ήλιος είναι πολυπόθητος στο Λονδίνο, έτσι σπάνια καθώς εμφανίζεται, και δεν σκοπεύει να τον αποχαιρετίσει για χάρη των φιλόδοξων σχεδίων του Ρώσου.

ffmtopbgol4

Η οικογένεια έχει ήδη απευθυνθεί επισήμως στο δημοτικό συμβούλιο του Φούλαμ και έχει υποβάλει ένσταση κατά της ανακαίνισης του γηπέδου. Όπως μας λέει το BBC, η Τσέλσι έχει προσφέρει στους Crosthwaites εξαψήφιο νούμερο για να αποσύρουν την ένσταση, αν και εκείνοι επιμένουν.

Παραθέτουν μάλιστα τον παλιό αγγλικό νόμο που παραμένει σε ισχύ περί του «Δικαιώματος στο φως», ο οποίος διατείνεται πως ένας ιδιοκτήτης κατοικίας τα παράθυρα της οποίας δέχονται ηλιακό φως για περισσότερα από 20 χρόνια μπορεί άνετα να σταματήσει κάθε κατασκευή που θα του αποστερήσει τον φυσικό φωτισμό.

Η ένοικος της κατοικίας Rose είπε στο BBC πως «[Η έλλειψη ηλιακού φωτός] χαρακτηρίζεται ως επιβλαβής και απαράδεκτη από το Βασιλικό Προάστιο του Κένσινγκτον και Τσέλσι». Η πλευρά του Αμπράμοβιτς ισχυρίζεται πάντως πως το νέο γήπεδο θα «τονώσει περαιτέρω τις οικονομικές, πολιτισμικές και κοινωνικές υπηρεσίες που παρέχει» και σκοπεύει να ζητήσει από το δημοτικό συμβούλιο του λονδρέζικου Φούλαμ (όπου υπάγεται το Στάμφορντ Μπριτζ) να απαλλοτριώσει τη μονοκατοικία της οικογένειας!

ffmtopbgol1

Μέχρι να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο πάντως, οι εργασίες ανακατασκευής του γηπέδου της Τσέλσι έχουν παγώσει. Κάτι που ίσως φέρει ακόμα πιο πίσω το νέο γήπεδο της Τσέλσι από τον αρχικό προγραμματισμό που έκανε λόγο για το 2024-2025…