«Μια ομάδα σαν την ΑΕΚ δεν πρέπει και δεν μπορεί να χαθεί»… Ο Λάκης Νικολάου μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και έδωσε μια… νότα αισιοδοξίας για το μέλλον της Ένωσης. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα υποστήριξε η ομάδα θα πρέπει να στηριχθεί στις δυνατότητες που έχει και να αναζητήσει ειδικευμένα άτομα να αναλάβουν τα καίρια πόστα στην ΠΑΕ.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Λάκη Νικολάου:

-Εάν είναι αισιόδοξος για την ΑΕΚ:
«Μια ομάδα σαν την ΑΕΚ, δεν πρέπει και δεν μπορεί να χαθεί. Το να κρίνουμε τι έχει γίνει μέχρι τώρα δεν πρόκειται να δώσει κάποια λύση. Ο καθένας πρέπει να δει τα λάθη που έγιναν και να προσπαθήσει να τα διορθώσει. Δεν θα βγάλει πουθενά να πούμε ότι η διοικητική ομάδα είχε στελεχωθεί από ανθρώπους που δεν ήξεραν ή έκαναν κακοδιαχείριση.
Θα πρέπει να δούμε σημεία που αφήνουν ελπίδα. Για παράδειγμα την Κυριακή στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είδαμε στην ομάδα να παίζουν 11 Έλληνες και ο μέσος όρος ηλικίας να πέφτει αρκετά.
Είναι μια ομάδα με υποστηρικτές, την οποία κάποιος μπορεί να την δει επιχειρηματικά θετικά. Έχει δυνατότητες και προοπτική για να κατασκευαστεί ένα γήπεδο που διορθώνει λάθη που έχουν γίνει.
Στην ΑΕΚ δεν μπορούμε να βγάλουμε το Βυζάντιο από μέσα μας, την ιστορία και όσα πρεσβεύει η ομάδα αυτή για τις χαμένες πατρίδες».

-Εάν μπορούν να βρεθούν επενδυτές
«Ισως να ψάχνουμε σε λάθος χώρος επενδυτές. Σε πρόσωπα ανθρώπων που έχουν απογοητευθεί. Ίσως να πρέπει να κοιτάξουμε κάπου άλλου, να ψάξουμε και να βρούμε άλλες δυνατότητες χρηματοδότησης.

Ό,τι και να γίνει η ΑΕΚ δεν χάνει το νόημά της, το σήμα της και την ιστορία της. Μην το ξεχνάμε αυτό. Και δεν θα χαθεί η ΑΕΚ.

Πρέπει όμως να αναρωτηθούμε εάν είναι δυνατό σε τόσα λίγα χρόνια, με τόσο μεγάλη οικονομική παροχή στα τελευταία επτά έτη να έχουν πάει χαμένα. Σαν σύλλογος έχει δυνατότητες και να καλύψει τις ανάγκες και να προχωρήσει μπροστά. Αρκεί να υπάρχει αξιοπιστία να στους ανθρώπους που αναλάβουν ευθύνες.
Στην ΑΕΚ κάποιοι που επένδυσαν δεν είχαν την γνώση να ασχοληθούν με την οικονομική διαχείριση και αυτή δόθηκε σε άλλους. Το να είσαι ποδοσφαιριστής, καλός δικηγόρος και ό,τι άλλο δεν σημαίνει ότι είσαι και καλός καλός διαχειριστής.
Ζούμε σε μια εποχή που όλα σπουδάζονται και σπουδάζονται και υπάρχει εξειδίκευση παντού. Στην ΑΕΚ γίνονται λάθη. Κανείς δεν ήθελε να εκμεταλλευτεί την ομάδα απλώς δεν ήξερε να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες.. Υπάρχουν… επιστήμονες που μπορούν να το κάνουν. Και μετά θα έχει ο κάθε κ.Νοτιάς και ο κάθε κ.Παππάς την δυνατότητα να πει ότι έχω δύο ανθρώπους που χειρίζονται σωστά την ομάδα. Πρέπει να χωρίσουμε σε τομείς καθηκόντων .
Δεν γίνεται μια ομάδα σαν την ΑΕΚ να χαθεί, ακόμη και να ξεκινήσει πάλι από το μηδέν. Σήμα μας ήταν ο αναγεννώμενος φοίνικας αρχικά και όχι ο δικέφαλος. Εννοώντας τότε ότι γεννιόμαστε από τις στάχτες των χαμένων πατρίδων. Αυτό θα πρέπει να σκεφθούμε και τώρα».

Πηγή: sport-fm.gr