Πολύ κοντά στο να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με την ΑΕΚ, το οποίο θα τον κρατήσει στα κιτρινόμαυρα για τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια (1+1 ή 2+1) είναι ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Ο Ουκρανός στόπερ, που ταλαιπωρήθηκε όσο λίγοι από τραυματισμούς αυτόν τον ενάμισι χρόνο στην Ένωση, είναι έτοιμος να βάλει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο, το οποίο κέρδισε με την αξία του, έτσι ακριβώς όπως ήθελε.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει το καλοκαίρι, στο θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του είχε αναφέρει: «Θέλω να δικαιούμαι νέο συμβόλαιο, λόγω της ποιότητάς μου, λόγω των παιχνιδιών που θα κάνω. Αν κάποιος σου προσφέρει νέο συμβόλαιο απλά και μόνο επειδή σε σέβεται ή για να σου δείξει ότι σε στηρίζει, είναι διαφορετικό. Εγώ δεν θέλω νέο συμβόλαιο επειδή κάποιος μπορεί να με… λυπήθηκε επειδή τραυματίστηκα. Θέλω νέο συμβόλαιο αν είναι ικανοποιημένοι μαζί μου, αν είναι περήφανοι για μένα από την απόδοσή μου».

Όπως αποδεικνύεται, ο Τσιγκρίνσκι όντως κέρδισε με… το σπαθί του την ανανέωση της συνεργασίας του με τον «δικέφαλο», ενώ και στις τάξεις του συλλόγου υπάρχει απόλυτη ικανοποίηση από τον τρόπο που ανταπεξήλθε στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, έπειτα από την πολύμηνη επιστροφή του από τον τραυματισμό του στο χέρι.

Ένας από τους λόγους που και ο ίδιος ο 31χρονος ποδοσφαιριστής είναι τόσο «ζεστός» στο να παραμείνει στην ΑΕΚ, ακόμη και να ολοκληρώσει την καριέρα του σε αυτήν, είναι ο τρόπος με τον οποίον δούλεψε την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση. Κύριος «υπεύθυνος» γι’ αυτό, είναι ο επικεφαλής του τμήματος φυσικοθεραπείας της ομάδας, Χρήστος Καρβουνίδης. Ο άνθρωπος τον οποίον εμπιστεύεται… τυφλά ο Ουκρανός, καθώς υπό τις οδηγίες του κατάφερε να φτάσει στα στάνταρ που και εκείνος θέλει.

Ο Καρβουνίδης ήταν ένας από τους δύο ανθρώπους που πήγε στην Ένωση περίπου δύο εβδομάδες μετά την επιστροφή του Νίκου Λυμπερόπουλου στον σύλλογο. Ουσιαστικά, η κίνηση αυτή δεν άρεσε καθόλου στον Παναθηναϊκό, παρόλο που «κιτρινόμαυροι» δεν προσπάθησαν να… αφαιμάξουν το «τριφύλλι» από παίκτες σε αυτήν τη δύσκολη για εκείνο περίοδο.