Λίγες ώρες μετά την τεράστια πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στις «8» καλύτερες ομάδες της Ευρώπης ο μεγάλος πρωταγωνιστής της χθεσινής επιτυχίας, Διονύσης Χιώτης μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. «Δεν ξέρουμε κι εμείς πλέον τι να περιμένουμε από… εμάς. Τελικά το θαύμα δεν τελειώνει ποτέ», τόνισε ο Έλληνας τερματοφύλακας, ο οποίος για την επόμενη αντίπαλο της Κυπριακής ομάδας σχολίασε… «Δεν θέλουμε τώρα κάποια από τις Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ. Καλύτερα στον τελικό»!

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Διονύση Χιώτη:

-για τη δήλωση που έκανε ότι «στα δύσκολα οι Έλληνες πρέπει να τα βάζουμε με τα μεγαθήρια»:
«Αυτό δείξαμε και χθες αλλά και γενικότερα στην πορεία μας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό ήθελα να μεταφέρω στον κόσμο. Δεν πρέπει να σκύβουμε το κεφάλι. Πρέπει κάποια στιγμή να τα βάζουμε με τους δυνατούς. Βλέπετε δεν κερδίζει πάντα ο δυνατός αλλά αυτός που θα τα δώσει όλα στο γήπεδο και στη ζωή γενικότερα».

-Τι πρέπει να περιμένουμε από τη συνέχεια; Ποια ομάδα επιθυμεί αντίπαλο στην επόμενη φάση;
«Έλα ντε; Ούτε εμείς δεν ξέρουμε τι πρέπει να περιμένουμε πλέον. Αρχίσαμε με στόχο την πρώτη νίκη στους ομίλους . Το πετύχαμε στην πρώτη αγωνιστική. Μετά λέγαμε να περάσουμε στο Europa League. Το εξασφαλίσαμε και είπαμε να προσπαθήσουμε να πάρουμε την πρόκριση στους 16. Μετά λέμε πάμε για το θαύμα. Τελικά όμως φάνηκε ότι ο θαύμα δεν τελειώνει ποτέ.
Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχουμε κάνει. Δεν έχουν περάσει και 12 ώρες και θα αργήσουμε να το συνειδητοποιήσουμε.
Ακόμη δεν ξέρουμε όλους τους πιθανούς αντιπάλους μας. Εγώ θα πω ότι δεν θέλω Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Εδώ που έχουμε φτάσει έχουμε δικαίωμα στο όνειρο. Καλό θα είναι να τους βρούμε στον τελικό».

-Ποιο το μυστικό της επιτυχίας:
«Αυτό που έχει κάνει η διοίκηση είναι πως άφησε έναν προπονητή να κάνει αποκλειστικά το δικό του κουμάντο. Έδειξαν εμπιστοσύνη σε έναν άνθρωπο και δεν τον έδιωξε στο πρώτο πρόβλημα που προέκυψε. Τον στήριξε.
Αυτό πρέπει να κάνεις. Να βρείς έναν προπονητή να δουλέψει 2-3 χρόνια και να φανεί το έργο του. Πρέπει να τον στηρίξεις τον προπονητή και να υπάρχει εμπιστοσύνη σε όλους».

-Εάν αποτελεί απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι αρκετοί παίκτες του ΑΠΟΕΛ που έχουμε παίξει στην Ελλάδα έφυγαν ως αποτυχημένοι:

«Εγώ θα ρώταγα αυτούς που μας έδιωξαν να αναρωτηθούν εάν αυτοί τελικά είναι οι αποτυχημένοι»

-για το ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Πρέπει κάπου και στην Ελλάδα να δούμε που είμαστε. Δεν πρέπει να πετάμε στα σύννεφα. Νομίζουμε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι το νούμερο ένα σε όλο τον πλανήτη. Είμαστε υπερόπτες. Γι αυτό κάθε χρόνο το ποδόσφαιρο μας δεν κάνει βήματα μπροστά αλλά πίσω».

-Για τον Σάντος και το ενδεχόμενο κλήσης του στην Εθνική ομάδα για το Euro2012

«Με στήριξε στη ΑΕΚ όσο τίποτα. Του χρωστάω πάρα πολλά. Είναι ένας καλός άνθρωπος πάνω από όλα. Στην Eθνική σίγουρα και θέλω να είμαι. Ποιος δεν θέλει. Αφήνω όμως τα πάντα στην κρίση του προπονητή μας».

-Για τη διαδικασία των πέναλτι;

«Θα ήταν καλό να μην πηγαίναμε. Φαινόταν όμως πως και οι δύο ομάδες είχαν κουραστεί. Εμείς στην παράταση είχαμε περισσότερες ευκαιρίες. Για τα πέναλτι δεν είχαμε κάνει προπόνηση. Όμως σαν τερματοφύλακες είχαμε δει φάσεις και πέναλτι για να έχουμε μια άποψη».

-Τι τους είπε ο Γιοβάνοβιτς πριν και μετά το παιχνίδι:

«Μετά το παιχνίδι μάς είπε ”βγείτε και διασκεδάστε”. Πριν το ματς ότι δεν πρέπει να φοβηθούμε και να μην υπερεκτιμήσουμε την αντίπαλη ομάδα. Ειδικά στο Ζερλάν είχε σταθεί αρκετά σε αυτό. Πάμε να παίξουμε μπάλα. Να μην κλειστούμε πίσω».

-Που αφιερώνει την πρόκριση;

«Στην οικογένειά μου. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν περάσει πολλά. Χθες ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός. Δεν το έχω ξαναζήσει, έτσι στο ΓΣΠ. 120 λεπτά ο κόσμος τραγουδούσε…».

Πηγή: sport-fm.gr