Μόλις λίγα 24ωρα μετά τη φημολογία που τον ήθελε να σκέφτεται έντονα την επιστροφή του στη Λας Πάλμας, προκειμένου να βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του και ειδικά μαζί με την κορούλα του, ο Σέρχιο Αραούχο μετέβη στα Κανάρια Νησία, προκειμένου να περάσει τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Εκεί, τον περίμενε δημοσιογράφος της ιστοσελίδας canariasenhora.com, που δεν γινόταν να μην τον ρωτήσει για τα περί πιθανής επιστροφής του τον Ιανουάριο στην ομάδα από την οποία έχει δοθεί δανεικός στην ΑΕΚ. Ο Αργεντινός άσος ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά ότι σκέφτεται μόνο την Ένωση και τους στόχους της, στους οποίους είναι μέσα σε όλους, ενώ ξεκαθάρισε πως από τη Λας Πάλμας δεν έχει δεχθεί καμία ενόχληση.

Ωστόσο, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την πορεία της ομάδας των Καναρίων, καθώς βρίσκεται στην τελευταία θέση της Πριμέρα Ντιβιζιόν και ενδεχόμενος υποβιβασμός θα επηρεάσει και το δικό του ποδοσφαιρικό μέλλον, καθώς σε αντίθεση με τον Μάρκο Λιβάγια δεν έχει προβλεφθεί κάποια ρήτρα για να παραμείνει στα κιτρινόμαυρα.

Για το πώς είναι το δεύτερο πέρασμά σου στην Ελλάδα, απάντησε: «Είμαι πολύ ευτυχισμένος και χαρούμενος, γιατί πετυχαίνω γκολ και γιατί διεκδικούμε όλους τους στόχους μας».

Για την επιλογή των Καναρίων Νήσων ως τόπο διακοπών του, είπε: «Ναι, είναι πάντα ωραίο να επιστρέφω. Το θεωρώ σαν να είμαι στην Αργεντινή, στο σπίτι μου, γιατί έχω την οικογένειά μου εδώ, το κοριτσάκι μου. Κάθε φορά επιστρέφω με περισσότερη επιθυμία».

Σχετικά με τη φημολογούμενη επιστροφή του στη Λας Πάλμας, απάντησε: «Ναι, τα έχω δει (τα δημοσιεύματα). Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι, γιατί αυτά είναι πράγματα που μπορούν να συμβούν, αλλά είναι φημολογία. Προς το παρών τίποτα από αυτά δεν είναι αληθινό και δεν έχω δεχθεί κανένα τηλεφώνημα από τη Λας Πάλμας. Συνεχίζω να σκέφτομαι μόνο την ΑΕΚ και τίποτα άλλο».

Αναφορικά με το πώς βλέπει την πορεία της Λας Πάλμας, σημείωσε: «Η αλήθεια είναι ότι με κάνει λίγο λυπημένο. Δεν είναι καλή η κατάσταση για τον σύλλογο, που του πήρε τόσα χρόνια να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία. Ελπίζω ότι θα κάνουν έναν καλύτερο δεύτερο γύρο και η ομάδα θα πάρει μπροστά».

Τέλος, το μήνυμά του για τους φίλους της Λας Πάλμας, ήταν: «Να παραμείνουν ψύχραιμοι και να θυμούνται όλα τα άσχημα χρόνια που έχουμε περάσει στη δεύτερη κατηγορία, ώστε να απολαύσουν όλα τα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος».