Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης μία πολύωρη συνάντηση ανάμεσα στον ΓΓΑ, Πάνο Μπιτσαξή και τον πρόεδρο της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλο, για πολλά θέματα τα οποία απασχολούν την ελληνική ομοσπονδία.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα οικονομικά δεδομένα και πολλές εκκρεμότητες των τελευταίων ετών, αναφορικά με τον προϋπολογισμό και τα πεπραγμένα της ΚΟΕ. Συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν ζητήματα για το 2012. Για το τελευταίο, θα οριστεί μία νέα συνάντηση μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα που αφορά τα πριμ των αθλητών και αθλητριών, που πρωταγωνίστησαν σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο τα τελευταία χρόνια, πριμ τα οποία δεν έχουν λάβει μέχρι στιγμής.

Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα δοθεί το πριμ που αφορά τις διακρίσεις του 2009, στη συνέχεια αυτό που αφορά τις διακρίσεις του 2011 και, στη συνεχεία, η ομοσπονδία, σε συνεργασία με την Πολιτεία, θα καθορίσει τις επιτυχίες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Αϊντχόφεν, όπου η Εθνική γυναικών πήρε τη δεύτερη θέση της διοργάνωσης.

Ένα ακόμη μείζον θέμα, το οποίο τέθηκε επί τάπητος, ήταν η δυσλειτουργία των κολυμβητηρίων. Σύμφωνα με την μαρτυρία του προέδρου της ΚΟΕ, υπάρχει πρόθεση από την Πολιτεία να δημιουργηθεί μία επιτροπή αποκλειστικά για το συγκεκριμένο θέμα και, σε συνεργασία με την ομοσπονδία, να λειτουργήσουν και πάλι τα κολυμβητήρια, αλλά με μικρότερα κόστη, ώστε να επιτραπεί η κανονική επανέναρξη της λειτουργίας τους.

Επίσης, οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στις σχολές των προπονητών, όπως επίσης και στο πρόβλημα της μεταστέγασης της ΚΟΕ, η οποία φιλοξενείται στο Ελληνικό και θα πρέπει, σε κάποιο σύντομο χρονικό διάστημα, να μετακομίσει.

«Πήρα την διαβεβαίωση από τον κύριο Μπιτσαξή», τόνισε ο κ. Διαθεσόπουλος, συμπληρώνοντας πως: «Δεν θα τεθεί τέτοιο θέμα μέχρι το τέλος του 2012. Από τώρα, όμως, θα πρέπει να προετοιμάσουμε το έδαφος για το που θα στεγαστεί η ΚΟΕ τα επόμενα χρόνια, γι’ αυτό και μετά από πρόταση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στις επόμενες μέρες με τον πρόεδρο της Ελληνικό ΑΕ, τον κ. Πυργιώτη».

Τέλος, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, τόνισε πως: «Όλοι γνωρίζουμε την υπάρχουσα κατάσταση στην Ελλάδα και την ιδιαιτερότητα της εποχής, που, κατ’ επέκταση, επηρεάζει και τον ελληνικό αθλητισμό. Δεν θα μπορούσα να φύγω ενθουσιασμένος από τη συνάντηση, αλλά θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την πρόθεση της Πολιτείας να συνεργαστεί μαζί μας για την επίλυση των προβλημάτων. Δεν είμαι ενθουσιασμένος, αλλά σίγουρα δεν μιλάμε για διάλυση του χώρου».

Πηγή: sport-fm.gr