Ματς ζωής ή θανάτου χαρακτήρισε αυτό της Πέμπτης με τη Γαλατάσαραϊ για τον Ολυμπιακό ο Κάιλ Χάινς μέσω του blog του στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας. «Αυτή η ομάδα χτίστηκε για να παλεύει κάθε παιχνίδι και αυτό θα κάνουμε και τώρα. Νιώθω σίγουρος πως η ομάδα μας θα τα καταφέρει», δήλωσε ο Αμερικανός σέντερ.

Αναλυτικά, ο Κάιλ Χάινς μίλησε για:

-τη νίκη επί της Εφές στο ΣΕΦ: «Στο τελευταίο μου post, η ομάδα μου είχε κάνει δύο συνεχόμενες ήττες από ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Γαλατάσαραϊ. Δεν ήταν η ιδανική κατάσταση για εμάς καθώς είχαμε αρχίσει το Top 16 με ρεκόρ 0-2, αλλά ξέραμε πως ακόμη ήταν νωρίς και θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε. Ξέραμε ότι ο επόμενος αντίπαλος μας, η Εφές Αναντολού, ήταν μια από τις ομάδες με το μεγαλύτερο ταλέντο στην Ευρωλίγκα και δεν θα ήταν εύκολο για εμάς. Έπρεπε να τους αντιμετωπίσουμε δύο συνεχόμενες φορές, μια στην Αθήνα και μια στην Κωνσταντινούπολη μέσα σε διάστημα εφτά ημερών και θα έπρεπε να κερδίσουμε αν θέλαμε να μείνουμε ζωντανοί στην Ευρωλίγκα. Το πρώτο παιχνίδι ήταν στην Αθήνα, μπήκαμε στο παρκέ με μεγάλη συγκέντρωση και έναν ξεκάθαρο στόχο. Παίξαμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο και πήγαμε στα αποδυτήρια με προβάδισμα πέντε πόντων. Κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου χάσαμε τη συγκέντρωση μας και επιτρέψαμε στην Εφές Αναντολού να μας φτάσει στο σκορ στο τέλος του δεκαλέπτου. Στην τελευταία περίοδο η ομάδα μας… πήρε φωτιά και με επιμέρους σκορ 30-12 νίκησε τελικά με 18 πόντους διαφορά, κάτι που ήταν πολύ σημαντικό καθώς μας βοήθησε να έχουμε μια μεγάλη διαφορά στις μεταξύ μας διαφορές».

-τη νίκη επί της Εφές στην Τουρκία: «Στο δεύτερο παιχνίδι, στην Κωνσταντινούπολη, ξέραμε ότι θα είναι πολύ πιο δύσκολο και έτσι χρειαζόταν ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση και προσήλωση στον στόχο για να τα καταφέρουμε. Όπως και στο πρώτο παιχνίδι, έτσι και στο δεύτερο, προηγηθήκαμε με πέντε πόντους στο ημίχρονο. Κρατήσαμε τη διαφορά σε όλο το τρίτο δεκάλεπτο και μάλιστα η διαφορά έφτασε και σε διψήφια επίπεδα λίγα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Μάλιστα αρχίσαμε να πιστεύουμε πως είχαμε κερδίσει, η Εφές επέστρεψε και μάλιστα έφερε το ματς στα ίσα στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Κώστας Σλούκας σκόραρε με βολές και μας έδωσε τη νίκη με δύο πόντους. Με αυτές τις δύο νίκες είμαστε ακόμα ζωντανοί για την πρόκριση στα προημιτελικά και η ομάδα έδειξε να έχει αυτοπεποίθηση».

-τη βαριά ήττα στη Μόσχα: «Στο επόμενο παιχνίδι ταξιδέψαμε στη Μόσχα για να αντιμετωπίσουμε την ΤΣΣΚΑ. Ξέραμε πως θα είναι δύσκολο ματς αλλά κανείς στην ομάδα δεν μπορούσε να προβλέψει αυτό που έγινε. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε ένα από τα καλύτερα ημίχρονα στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Φαινόταν σαν να τα έκαναν όλα σωστά. Έχασαν μόλις τέσσερα σουτ σε ένα ολόκληρο ημίχρονο και εμείς κάναμε το αντίθετο καθώς χάσαμε… όλα τα σουτ. Έτσι, ηττηθήκαμε με 32 πόντους διαφορά».

-το ματς με τη Γαλατάσαραϊ:
«Παρά την ντροπιαστική ήττα στη Μόσχα, η ομάδα μας μπορεί ακόμη να προκριθεί στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Η τύχη μας είναι στα χέρια μας καθώς υποδεχόμαστε τη Γαλατάσαραϊ στην τελευταία αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκας. Μετά την ήττα μας με έναν πόντο στην έδρα τους, πρέπει να κερδίσουμε δύο πόντους αν θέλουμε να προκριθούμε. Το ματς έχει χαρακτήρα “do-or-die” και έτσι θα μπούμε στο παρκέ, με αυτό το σκεπτικό. Θα πρέπει να βγάλουμε πολλή ενέργεια και να είμαστε συγκεντρωμένοι αν θέλουμε να κερδίσουμε. Είναι έμπειρη ομάδα, ξέρουν να ελέγχουν το ματς και να παίζουν στα δικά τους στάνταρ. Θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ματς καθώς η μια ομάδα… ταιριάζει πολύ στην άλλη».

-τη συμπαράσταση του κόσμου: «Δεν είμαστε οι μόνοι που βλέπουμε έτσι το ματς, αλλά και οι φίλαθλοι μας το ίδιο νιώθουν. Όπου και αν έχω πάει τις τελευταίες ημέρες όλοι μου λένε πόσο περιμένουν αυτό το παιχνίδι και πως το ΣΕΦ θα είναι γεμάτο. Περιμένω πώς και πώς ένα γεμάτο ΣΕΦ και μια ατμόσφαιρα… πλέι οφ. Το ταξίδι μας στην Ευρωλίγκα έχει πολλά και διαφορετικά συναισθήματα φέτος και έχουμε φτάσει τώρα στο τελευταίο ματς του Top 16. Αυτή η ομάδα χτίστηκε για να παλεύει κάθε παιχνίδι και αυτό θα κάνουμε και τώρα. Νιώθω σίγουρος πως η ομάδα μας θα καταφέρει και πάλι τους στόχους της αυτή την εβδομάδα και θα συνεχίσουμε στην Ευρωλίγκα».