Μπορεί να απέχει περισσότερο από δέκα ημέρες η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ωστόσο, η εβδομάδα που αρχίζει από αύριο είναι άκρως σημαντική. Πολλοί στην ομάδα υποστηρίζουν ότι κατά τη διάρκειά της θα φανούν οι προθέσεις των μετόχων και κατά πόσο τελικά θα μπορέσει να βρεθεί μια λύση στα οικονομικά προβλήματα.

Την στιγμή που μέτοχοι και τα μέλη του ΔΣ της ομάδας εξετάζουν τρόπους που θα φέρουν… ρευστό στα ταμεία, η αλήθεια είναι ότι το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ.

Μέσα στις επόμενες ημέρες εκτιμάται ότι θα ξεκαθαρίσουν οι προθέσεις του Γιάννη Βαρδινογιάννη για την τιμή της μετοχής του ΠΑΟ.

Το βασικότερο είναι είτε ο ίδιος να δώσει το «παρών», είτε κάποιος να τον εκπροσωπήσει στη Γενική Συνέλευση της 9ης Μαρτίου. Και φυσικά, στη συνέχεια η πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη να αποδεχθεί η τιμή της μετοχής στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου να πέσει στο 0,33€.

Από την στιγμή που ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεχθεί να πέσει η τιμή της μετοχής, τότε, βάσει των όσων έχει δηλώσει – δεσμευτεί ο Ανδρέας Βγενόπουλος θα αγοράσει ένα ποσοστό που θα φέρει περίπου δύο εκατομμύρια στην ΠΑΕ.

Ένα ποσό σημαντικό, που καλύπτει ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που οφείλει να βρει ο Παναθηναϊκός για να γλιτώσει από την τιμωρία της UEFA.

Από την στιγμή που συμβεί αυτό, το μεγάλο ερώτημα που τίθεται πλέον είναι πια θα είναι η στάση του Γιάννη Βαρδινογιάννη για την ΓΗΠΕΛ. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος έχει χαρακτηρίσει πολλές φορές την διαχώριση της ΓΗΠΕΛ από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Και εφόσον, κάνει πράξη τα όσα έχει δεσμευτεί ο κ. Βγενόπουλος, τότε, θα βάλει και τα 15 εκατομμύρια της Αύξησης Μετοχικής Κεφαλαίου, αφού πρώτα διαχωριστούν ΓΗΠΕΛ και ΠΑΕ.

Πηγή: sport-fm.gr