Ο Ολυμπιακός είχε μια πολύ ιδιαίτερη βραδιά στο ΣΕΦ κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μια δύσκολη νίκη στην παράταση, ο Σπανούλης επέστρεψε μπροστά στο ευρωπαϊκό κοινό, ο Ντόνσιτς έδωσε ακόμα μια παράσταση υψηλού επιπέδου, ενώ το κλίμα στο ΣΕΦ ήταν πιο πανηγυρικό από ποτέ. Ο Τζαμέλ ΜακΛιν που ήταν εξαιρετικός και κέρδισε τρομερές «μάχες» μέσα στην ρακέτα μίλησε στην Euroleague Greece για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν… τέλειες νίκες στην διοργάνωση και γενικότερα στο μπάσκετ, εξήγησε γιατί φαντάζει τόσο ομαλή η επιστροφή του Σπανούλη στην δράση, ενώ δεν δίστασε να εξηγήσει πως φαίνεται εκείνος να έχει ταιριάξει τόσο καλά στους «ερυθρόλευκους» Ο Αμερικανός σέντερ σχολίασε και το… φαινόμενο Λούκα Ντόνσιτς των 33 πόντων και του ρεκόρ καριέρας, ενώ δεν γινόταν να μην σχολιάσει και την εξαιρετική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν όσοι βρέθηκαν στο ΣΕΦ.

«Είμαστε χαρούμενοι που απλά κερδίσαμε»

Ο Τζαμέλ ΜακΛιν παραδέχθηκε την έλλειψη συγκέντρωσης του ιδίου και των συμπαικτών του που είχε ως συνέπεια την παράταση, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει τέλειος τρόπος να κερδίζεις στο μπάσκετ… «Χάσαμε λίγο την συγκέντρωση μας και χρειάστηκε το ματς να πάει στην παράταση. Έβαλαν πολλά και δύσκολα σουτ, ειδικά ο Κάρολ έβαλε πολύ κρίσιμα καλάθια… Συμβαίνει, είναι μπάσκετ… Δεν υπάρχει τέλειος τρόπος να κερδίζεις. Είμαστε χαρούμενοι που απλά νικήσαμε το παιχνίδι και προχωράμε μόνο μπροστά».

«Είναι η ομάδα του Σπανούλη»

Η επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη είναι γεγονός, αλλά όλα φαντάζουν να «κουμπώνουν». Μάλιστα το έχει τονίσει πολλές φορές και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ότι όλοι δουλεύουν με την ίδια φιλοσοφία γεγονός που κάνει πιο εύκολη την ένταξη του καθένα στο σύνολο. Ο ΜακΛιν εξήγησε γιατί επέστρεψε τόσο ομαλά ο Kill Bill και παράλληλα δεν δίστασε να βρει τις διαφορές από τις ημέρες που είχε τον αρχηγό αντίπαλο αλλά και τη συνύπαρξή τους πλέον στον Πειραιά. «Ο Σπανούλης έχει παίξει πολύ μπάσκετ στην ζωή του. Ξέρει τι πρέπει να κάνει, είναι στην ομάδα πολύ καιρό, οι περισσότεροι παίκτες παίζουν πολλά χρόνια μαζί. Είναι εύκολο για εκείνον να προσαρμοστεί. Είναι η ομάδα του. Τους ξέρει όλους πολύ καλά και δεν είναι δύσκολο για εκείνον να επιστρέψει και να γίνει ένα με την ομάδα. Αυτό που ξεχωρίζω σε εκείνον τώρα που είμαι συμπαίκτης του είναι τα ηγετικά του χαρακτηριστικά. Όταν έπαιζα εναντίον του το μόνο που σκεφτόμουν ήταν αν τον σταματήσω, αλλά όταν παίζει στο πλευρό του βλέπω ξεκάθαρα το πόσο ηγέτης είναι και τον ρόλο του και το πως κάνει τους πάντες καλύτερους γύρω του και γενικά τον χαρακτήρα του μέσα στην ομάδα».

«Χρωστάω την προσαρμογή μου στον κόουτς»

Ο πρώην παίκτης της Αρμάνι Μιλάνο έχει προσαρμοστεί απόλυτα στον Ολυμπιακό και δικαιώνει τον Γιάννη Σφαιρόπουλο που τον πήρε. Όπως και ο ίδιος δήλωσε τα χρωστάει όλα σε εκείνον… «Χρωστάω την γρήγορη προσαρμογή μου στον προπονητή. Επιλέγει παίκτες που ξέρει ότι ταιριάζουν στο σύστημα, οπότε ήταν εύκολη η προσαρμογή μου. Μιλήσαμε το καλοκαίρι, μου εξήγησε ακριβώς τι θέλει από εμένα, ποιος θα είναι ο ρόλος μου… Οπότε ήξερα τι να περιμένω και όταν ήρθα εδώ ήταν ακριβώς όπως τα είπε».

«Δεν είναι εύκολο να είναι 18 και να βάζει 33 πόντους»

Ο ΜακΛιν δεν δίστασε να σχολιάσει και την εικόνα της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ φυσικά απάντησε και για τον Ντόνσιτς που σταμάτησε στους 33 πόντους. «Παίζει εξαιρετικά η Ρεάλ Μαδρίτης παρά το γεγονός ότι αρκετοί παίκτες κλειδιά έχουν τραυματιστεί. Και σήμερα έπαιξαν καλά, αλλά εμείς πρέπει να ελέγχουμε τον ρυθμό ειδικά εδώ μέσα, παίξαμε σκληρά και κάναμε ακριβώς αυτό στο τέλος. Είναι φανερό ότι ο Ντόνσιτς ελέγχει την ομάδα, παίζει το παιχνίδι του και κάνει τρομερή δουλειά. Είναι εξαιρετικά ταλαντούχος και πιστεύω ότι θα κάνει μεγάλη καριέρα είτε στην Ευρώπη, είτε στο ΝΒΑ. Όπου και να παίξει θα είναι ένας από τους καλύτερους. Είναι μόλις 18 χρονών, παίζει κόντρα σε βετεράνους και το να βάζει κάποιος 33 πόντους δεν είναι εύκολο».

«Πανέμορφα να παίζω στο ΣΕΦ»

Κλείνοντας, ο Αμερικανός σχολίασε και την ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ την οποία χαρακτήρισε… τρελή. «Ήταν τρελά σήμερα. Το απόλαυσα με την ψυχή μου, οι οπαδοί στάθηκαν στο πλευρό μας, πίεσαν εκεί που έπρεπε και ήταν πανέμορφα να παίζω σε αυτό το γήπεδο σήμερα». Πηγή: gazzetta.gr