Ο αστάθμητος παράγοντας στο αυριανό ματς λέγεται Λούκας Βενούτο. Πρόκειται για τον Βραζιλιάνο επιθετικό της Αούστρια Βιέννης, για τον οποίο οι γνώστες της αυστριακής Μπουντεσλίγκα προειδοποιούν τους παίκτες της ΑΕΚ: «Τα μάτια σας, δεκατέσσερα!»

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν απίστευτο ποδοσφαιριστή, ο οποίος προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό και απουσία 7 μηνών. Συγκεκριμένα, είχε υποστεί ρήξη χιαστού στις 23 Απριλίου, στη νίκη 2-0 επί της Ραπίντ Βιέννης, όπου μάλιστα ο ίδιος είχε ανοίξει το σκορ. Επανεμφανίστηκε την Κυριακή παίζοντας για λίγα λεπτά εναντίον της Σάλτσμπουργκ και ο ρόλος του στην ομάδα φαίνεται ξεκάθαρα από το γεγονός ότι ο Φινκ τον είχε δηλώσει στην UEFA, παρότι ήταν βέβαιο ότι θα έχανε τουλάχιστον τους πρώτους τέσσερις αγώνες των ομίλων.

Ο Βενούτο είναι 22 ετών, παίζει για τρίτη χρονιά στην Αούστρια και τις προηγούμενες δύο είχε συμπληρώσει 56 συμμετοχές και 13 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Πιθανότατα δεν θα βρεθεί στην αρχική ενδεκάδα. Επίσης, όπως είπε και ο Φινκ στη συνέντευξη Τύπου, η μετατόπιση του Ραφαέλ Χολτσχάουζερ σε ρόλο κεντρικού αμυντικού στο ματς με τη Σάλτσμπουργκ ήταν λόγω κατάστασης… εκτάκτου ανάγκης. Εναντίον της ΑΕΚ ο αρχηγός επιστρέφει στο φυσικό του χώρο (κέντρο, μπροστά από τους σέντερ μπακ). Άλλωστε την Κυριακή η Αούστρια παρατάχθηκε με τριάδα στην άμυνα, αλλά κανείς από τους παίκτες δεν έπαιξε στη φυσική του θέση! Πλάι στον Χολτσχάουζερ αγωνίστηκε ο Μπλαουμστάινερ (δεξί χαφ) και ο Σέρμπεστ (αμυντικό χαφ). Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Φινκ κατάφερε να πάρει την ισοπαλία 1-1.

Ο Μοχάμεντ που ήταν τιμωρημένος θα παίξει εναντίον της ΑΕΚ, αλλά εκτός παραμένουν οι τραυματίες Μπόρκοβιτς, Ρουάν, Βέστερμαν, Κλάιν.