Στον προσκήνιο επανέρχεται το θέμα της παραμονής του Ζαν Μακούν στον Ολυμπιακό. Ο Καμερουνέζος μέσος αγωνίζεται στους Πειραιώτες με τη μορφή δανεισμού από την Άστον Βίλα, η οποία αξιώνει ένα αρκετά μεγάλο ποσό για την παραχώρησή του. Η αγγλική ομάδα φέρεται να θέλει τέσσερα εκατ. ευρώ για να δώσει το διεθνή χαφ στους «ερυθρόλευκους».

Ωστόσο, οι πρωταθλητές Ελλάδας θα καταβάλουν προσπάθεια να έρθουν σε συμφωνία με τους Άγγλους με ένα μικρότερο ποσό. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να ρίξει κοντά στο μισό της απαιτήσεις της Άστον Βίλα και θα έχει ως σύμμαχο την επιθυμία του παίκτη να παραμείνει στην Ελλάδα.

Οι Πειραιώτες έχουν δικαίωμα να ενεργοποιήσουν την οψιόν αγοράς του Μακούν μέχρι το τέλος Μαρτίου και, όπως έχει γίνει γνωστό, θέματα – όπως οι ανανεώσεις συμβολαίων ή οι συζητήσεις για την αγορά κάποιων δανεικών – θα συζητηθούν μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να γνωρίζουν πόσες πιθανότητες έχουν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα και να συμμετάσχουν απευθείας στους ομίλους του Champions League. Δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες οι διοικούντες την ΠΑΕ να έρθουν σε επαφή με τους εκπρόσωπους του Μακούν και εκείνοι να συζητήσουν με την αγγλική ομάδα, ώστε να διερευνήσουν τις προθέσεις της.

Αν τελικά όλα εξελιχθούν χωρίς πρόβλημα, τότε ο 28χρονος παίκτης θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους πρωταθλητές Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη φετινή σεζόν ο διεθνής μέσος έχει παίξει σε 19 ματς (1033 λεπτά συμμετοχών) σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας πετύχει δύο γκολ με την «ερυθρόλευκη» φανέλα.

Πηγή: sportfm.gr