Χαμογελούν για πολλούς λόγους στον Παναθηναϊκό την επομένη της αγχωτικής νίκης με 3-0 επί της Skoda Ξάνθης. Δεν είναι μόνο η επιστροφή στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας και η αποκατάσταση του +2 από τον Ολυμπιακό. Ικανοποίηση σκόρπισε στις τάξεις των «πράσινων» το γεγονός ότι οι «ρεζέρβες» σήκωσαν με επιτυχία το βάρος των ευθυνών που έπεσε στους ώμους τους λόγω των πολλών αγωνιστικών προβλημάτων.

Χριστοδουλόπουλος, Καραγκούνης και Πετρόπουλος συνέβαλαν τα μέγιστα σκοράροντας και όχι μόνο κόντρα στους Ακρίτες, ενώ θετικότατη παρουσία είχε και ο Μαρίνος στην επανεμφάνισή του στην ενδεκάδα. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα διαπίστωσε πως μπορεί να ποντάρει σε περισσότερους από τους συνήθεις παίκτες για τη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος, ενώ από το αμέσως προσεχές παιχνίδι θα έχει ακόμη περισσότερα όπλα στη διάθεσή του.

Ενισχυμένος με Εργοτέλη

Από σήμερα κιόλας ο Παναθηναϊκός στρέφεται στο δύσκολο ματς του ερχόμενου Σαββάτου με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο (17:15). Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αναμένεται να έχει ξανά στη διάθεσή του τον Σεμπαστιάν Λέτο και τον Κουίνσι, ενώ ετοιμοπόλεμος θα είναι και ο Ρούντολφ Γκέργκελι. Αντίθετα, η επάνοδος των Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ και Σεντρίκ Καντέ αναμένεται από την επόμενη αγωνιστική και το ματς με τον ΠΑΟΚ στο-άδειο λόγω τιμωρίας κι αν δεν αλλάξει κάτι μετά την έφεση-ΟΑΚΑ. Ο Γάλλος αμυντικός ανεβάζει καθημερινά στροφές, ενώ ο στόπερ από το Μάλι επιστρέφει μετά τη συμμετοχή του στο Κόπα Άφρικα.

* Σκάουτερ από τη Λιλ, τη Βέρντερ Βρέμης και την Κασίμπασα ήταν χθες στο ΟΑΚΑ. Μεταξύ των παικτών που παρακολούθησαν ήταν ο Σιμάο.

Σιγουριά για λύση

Αισιόδοξοι πως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει πρόβλημα στην εξασφάλιση αδειοδότησης από την UEFA είναι οι άνθρωποι της διοίκησης. Και για να μην ποντάρουν σε «σωτήρες» από το εξωτερικό και στο… στοιχειωμένο νομοσχέδιο, έχουν εναλλακτικές επιλογές. Η μία αφορά τη συμμετοχή του Ανδρέα Βγενόπουλου ή άλλων επιχειρηματιών στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με τη μείωση της τιμής της μετοχής και η άλλη την εξασφάλιση δανείου με εγγυητή κάποιων ή κάποιους από τους μετόχους.

Πηγή: sport-fm.gr