Στα χέρια των Παππά και Νοτιά βρίσκεται η «καυτή πατάτα» για το μέλλον της ΠΑΕ ΑΕΚ μετά τη χθεσινή πρόταση του Ντέμη Νικολαΐδη. Ο πρώην πρόεδρος της «Ένωσης» ζήτησε από τους μετόχους 4 εκατ. ευρώ και την τακτοποίηση του δανείου της Morgan Stanley (με ένα ποσό της τάξης του 1,5 εκατ. ευρώ θα διαγραφεί το χρέος), ώστε εξασφαλίζοντας 3 εκατ. ευρώ από δύο άτομα με τη μορφή ταμειακής διευκόλυνσης να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα μέχρι το καλοκαίρι και την αδειοδότηση για τα Κύπελλα Ευρώπης.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης δεν ανέφερε ονόματα για το ποιοι μέτοχοι θα κληθούν να επωμιστούν αυτό το βάρος, ωστόσο αυτό πέφτει σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στις πλάτες των Πέτρου Παππά και Νίκου Νοτιά (ειδικά στον τελευταίο), που παρέμειναν τελευταίοι μετά τη σταδιακή αποχώρηση των μελών της ομάδας του 2004 από τη μετοχική σύνθεση. Άλλωστε από τον έλεγχο προέκυψε πως ενώ επί θητείας Νικολαΐδη στην προεδρία το άνοιγμα ήταν μόλις 6 εκατ. ευρώ, μετά την αποχώρησή του αυτό εκτοξεύτηκε κατά 49,6 εκατ. ευρώ.

Τι θα πράξουν οι μέτοχοι; Νίκος Νοτιάς και Πέτρος Παππάς άκουσαν με επιφυλακτικότητα την πρόταση Νικολαΐδη. Θεωρούν πως είναι άδικο να πληρώσουν εκείνοι τα σπασμένα για όσα εγκληματικά λάθη έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο αυτά είναι τα στοιχεία που προέκυψαν. Ο Ντέμης Νικολαΐδης βγαίνοντας και κάνοντας τη συγκεκριμένη πρόταση μετέφερε την πίεση στην πλευρά των Νοτιά και Παππά, που πλέον όχι απλώς καλούνται-ελλείψει εναλλακτικής πρότασης-στο ερώτημα «βάζουμε λεφτά ή η ΑΕΚ χρεοκοπεί», αλλά πρέπει να… απαντήσουν άμεσα.

Κι αυτό διότι η ΠΑΕ θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τη «θέση» της ενώπιον της UEFA στις 16 Φεβρουαρίου. Αν τότε η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν αποδείξει πως τουλάχιστον βρίσκεται σε φάση τακτοποίησης των οικονομικών της στοιχείων με βάση τις επιταγές του financial fair play, τουλάχιστον το ευρωπαϊκό της μέλλον (και τα έσοδα που συνεπάγεται) θα καταστεί δυσοίωνο.

Ο Νίκος Νοτιάς και ο Πέτρος Παππάς αναμένεται να απαντήσουν άμεσα, ίσως κι εντός της ημέρας, στην πρόταση του Ντέμη Νικολαΐδη. Ή πιθανώς να κάνουν μία αντιπρόταση…

Πηγή: sportfm.gr