Οι παραδόσεις είναι για να… σπάνε λέει το ρητό. Ωστόσο, τόσο ο Αμπντούν όσο και ο Κέβιν Μιραλάς τη συνέχισαν απέναντι στον ΠΑΟΚ. Αντίθετα, κάποιοι παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» δεν κατάφεραν να την διατηρήσουν.

Ο Αμπντούν σκόραρε για πρώτη φορά, έχοντας και μία ασίστ από το παρελθόν του από την Καβάλα σε 4 συμμετοχές κόντρα στους Θεσσαλονικείς, συνεχίζοντας τις πολύ καλές εμφανίσεις απέναντί τους. Ο Μιραλάς πέτυχε το τρίτο του γκολ, το πρώτο στην Τούμπα, έχοντας και 1 ασίστ από το παρελθόν. Και οι δύο δείχνουν να χτίζουν… ασπρόμαυρη παράδοση.

Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» περιόρισαν με τον καλύτερο τρόπο τις επιθετικές αιχμές του ΠΑΟΚ. Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Στέφανος Αθανασιάδης και Γιώργος Γεωργιάδης σταμάτησαν να βάζουν γκολ στον Ολυμπιακό, ενώ είχε αρχίσει να τους γίνεται συνήθεια.

Ο πρώτος είχε 4 γκολ και 3 ασίστ σε 18 συμμετοχές, ο δεύτερος 1 γκολ σε 5, ενώ ο τρίτος 2 γκολ σε 3. Ούτε ο Βλάνταν Ίβιτς, όμως, που είχε 1 γκολ και 3 ασίστ σε 16 συμμετοχές του κόντρα στην ομάδα του Πειραιά, ούτε ο Σωτήρης Μπαλάφας με 1 γκολ και 1 ασίστ σε 12 δεν κατάφεραν να «σώσουν» τα προσχήματα, μπαίνοντας ως αλλαγή.

Τι κι αν δεν σκόραρε ο Τζεμπούρ…

Ο Ράφικ Τζεμπούρ είναι από τους ποδοσφαιριστές-δήμιους του ΠΑΟΚ. Είναι αναντικατάστατος πλέον στον Ολυμπιακό, αλλά παρόλο που δεν πέτυχε γκολ, οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν πρόβλημα να φύγουν με το διπλό από την Τούμπα. Συγκεκριμένα, ο Αλγερινός επιθετικός είχε 5 γκολ και 1 ασίστ σε 14 συμμετοχές κόντρα στους Θεσσαλονικείς, αλλά το γεγονός ότι δεν σκόραρε, ουδόλως επηρέασε τους Πειραιώτες.

Τι κι αν δεν έπαιξε ο Πάντελιτς…

Από την άλλη, αίσθηση προκάλεσε η μη χρησιμοποίηση του Μάρκο Πάντελιτς που σκοράρει με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία φέτος, όχι τόσο στο βασικό σχήμα, αλλά ούτε ως αλλαγή. Μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Σέρβος δεν έχει πετύχει ποτέ γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ και ο Βαλβέρδε δεν τον χρησιμοποίησε;

Έχει βρεθεί αντιμέτωπος πέντε φορές με τους Θεσσαλονικείς, αλλά ποτέ δεν έχει βρει δίχτυα. Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάστηκε κιόλας από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός «καθάρισε» νωρίς. Μόλις στο 18’ είχε πετύχει δύο γκολ και αρκούσε μια συντηρητικά καλή εμφάνιση στα υπόλοιπα 72 λεπτά για να κρατήσει τη νίκη.

Ξέρει τι κάνει ο Βαλβέρδε…

Το θέμα είναι πως ο Βαλβέρδε μοιάζει να ξέρει τι κάνει για το ποιους παίκτες… βάζει και ποιους δεν… βάζει κατά καιρούς κι ας δέχεται δριμύτατη κριτική από τους φίλους των «ερυθρόλευκων» ενίοτε για τις επιλογές του…

Πηγή: sday.gr