Κλήρωση-παγίδα είχε η Εθνική ομάδα για το Προολυμπιακό Τουρνουά που θα γίνει 2 με 8 Ιουλίου στη Βενεζουέλα και από το οποίο θα προκύψουν τα τρία τελευταία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Στον πρώτο όμιλο αντιμέτωπη με Πουέρτο Ρίκο και Ιορδανία η «επίσημη» αγαπημένη, που «σταυρώνει» στα προημιτελικά (όπου προκρίνονται οι δύο πρώτοι κάθε γκρουπ) με τον πρώτο ή δεύτερο του ομίλου που συνθέτουν Λιθουανία, Βενεζουέλα και Νιγηρία.

Το πρώτο ζητούμενο για την Εθνική είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο, αλλά ακόμη κι αν τερματίσει δεύτερη δεν θα έχει εύκολο έργο, αφού λογικά η ενισχυμένη και με τους Κλέιζα-Ματσιούλις Λιθουανία και η διοργανώτρια Βενεζουέλα θα πάρουν τις δύο πρώτες θέσεις.

Η Εθνική θα αντιμετωπίσει το Πουέρτο Ρίκο στις 2 Ιουλίου, την επομένη θα έχει ρεπό και στις 3 Ιουλίου θα παίξει με την Ιορδανία.

Αναλυτικά οι όμιλοι:

Α’ Όμιλος: Ελλάδα, Πουέρτο Ρίκο, Ιορδανία.
Β’ Όμιλος: Λιθουανία, Βενεζουέλα, Νιγηρία.
Γ’ Όμιλος: Ρωσία, Δομινικανή Δημοκρατία, Κορέα.
Δ’ Όμιλος: ΠΓΔΜ, Νέα Ζηλανδία, Ανγκόλα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Α’ Όμιλος

2/7 Ελλάδα-Πουέρτο Ρίκο
3/7 Ιορδανία-Πουέρτο Ρίκο
4/7 Ελλάδα-Ιορδανία

Β’ Όμιλος

2/7 Νιγηρία-Λιθουανία
3/7 Λιθουανία-Βενεζουέλα
4/7 Βενεζουέλα-Νιγηρία

Γ’ Όμιλος

2/7 Ρωσία-Δομινικανή Δημοκρατία
3/7 Δομινικανή Δημοκρατία-Κορέα
4/7 Κορέα-Ρωσία

Δ’ Όμιλος

2/7 Ανγκόλα-Νέα Ζηλανδία
3/7 Νέα Ζηλανδία-ΠΓΔΜ
4/7 ΠΓΔΜ-Ανγκόλα

Στα προημιτελικά:

Α1-Β2
Α2-Β1
Γ1-Δ2
Γ2-Δ1

Οι δύο πρώτοι κάθε γκρουπ της φάσης των ομίλων (που θα γίνει 2-4 Ιουλίου) θα προκριθούν στα προημιτελικά (6 Ιουλίου) και οι νικητές των τεσσάρων νοκ άουτ αναμετρήσεων θα περάσουν στα ημιτελικά (7 Ιουλίου). Οι δύο νικητές των ημιτελικών προκρίνονται απευθείας στο Λονδίνο και δεν έχει προβλεφθεί να διεξαχθεί μεγάλος τελικός. Αντίθετα, θα γίνει ο μικρός τελικός, που θα καθορίσει ποιος θα πάρει το τρίτο και τελευταίο εισιτήριο. Ήδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν εξασφαλισμένη θέση οι Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ, Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Κίνα, Γαλλία, Ισπανία και Τυνησία.

Εφόσον η Εθνική εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το ολυμπιακό τουρνουά στο Λονδίνο θα γίνει 28 Ιουλίου με 12 Αυγούστου.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Ζούρος, και ο μάνατζερ της Εθνικής, Νίκος Φιλίππου, εκπροσώπησαν την Εθνική στο Καράκας για την κλήρωση. Οι κλήσεις για την προετοιμασία της «επίσημης αγαπημένης» αναμένονται αμέσως μετά τη λήξη του πρωταθλήματος, στα μέσα Μαΐου, και στα τέλη του μήνα θα αρχίσει η προετοιμασία. Σε αυτή θα ενταχθούν καθυστερημένα όσοι αγωνίζονται σε Ιταλία και Ισπανία, αφού τα play offs εκεί θα καθυστερήσουν να ολοκληρωθούν.

Πηγή: sport-fm.gr