Τα δύο πιο σημαντικά παιχνίδια στην Ευρώπη αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν το Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι 0-1 και το Μίλαν-Ρόμα 0-2. Και στις δύο ομάδες που ηττήθηκαν, προπονητές είναι (τουλάχιστον ακόμη) δύο άνθρωποι που η θέση τους θεωρείται πολύ επισφαλής και η μοίρα τους συνδέεται. Ο λόγος για τους Αντόνιο Κόντε και τον Βιντσέντσο Μοντέλα, τους τεχνικούς των «μπλε» και των «ροσονέρι, αντίστοιχα.

Από την Αγγλία, αυτό που προκύπτει είναι πως ο Κόντε δεν πρόκειται να παραμείνει στο Λονδίνο περισσότερο από το τέλος αυτής της σεζόν, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Τα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως τον Ιταλό τεχνικό τον έχει πιάσει νοσταλγία για τη χώρα του και πως η επιστροφή σε αυτήν είναι κάτι δεδομένο. Μάλιστα, η Sunday Times επικαλείται άνθρωπο στο οικογενειακό περιβάλλον του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού της «ατζούρα»…

Κάποιοι ακόμη λόγοι που η παραμονή Κόντε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» φαντάζει απίθανη, είναι το γεγονός ότι δεν ικανοποιήθηκαν οι επιθυμίες του στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού, η ελάχιστη επικοινωνία που έχει με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς και η αδυναμία του να αξιοποιήσει παίκτες από… τα σπλάχνα της ομάδας, καθώς δεν βλέπει κάποιον ελπιδοφόρο ποδοσφαιριστή εκεί.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη Sunday Times, εάν δεν ήταν η ρήτρα των 23 εκατ. ευρώ που πρέπει να πληρώσει ο Κόντε σε περίπτωση που παραιτηθεί, θα το είχε κάνει ήδη. Όμως, δεν αποκλείεται η ίδια η Τσέλσι να τον λυτρώσει το επόμενο διάστημα, απολύοντάς τον σε περίπτωση που έρθουν και άλλα αρνητικά αποτελέσματα.

Η προοπτική της Μίλαν

Όλη αυτή η ιστορία ήταν… βούτυρο στο ψωμί των ιταλικών ΜΜΕ, που ήδη συνδέουν τον Κόντε με τη Μίλαν, μετά την ήττα της από τη Ρόμα στο χθεσινό ντέρμπι. Αν και θεωρητικά έχει τη στήριξη της διοίκησης, ο Μοντέλα θεωρείται ήδη τελειωμένος από τον σύλλογο της Λομβαρδίας, με τον αντικαταστάτη του ήδη να αναζητείται.

«Είμαστε μόλις στην 7η αγωνιστική, έχουμε μια νέα ομάδα, οπότε κανείς προπονητής δεν έχει μαγικό ραβδί. Δεν μπορείς να παίρνεις αποτελέσματα αμέσως. Έχουμε ένα σύνολο παικτών που χρειάζονται να γίνουν ομάδα, ο Μοντέλα δουλεύει καλά», δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής των «ροσονέρι», Μασιμιλιάνο Μιραμπέλι, στο «Sky Sport Italia». Ωστόσο, δεν φαίνεται να έπεισε κανέναν.

Το θέμα είναι ένα στη Μίλαν αυτήν τη στιγμή: α διώξουν άμεσα τον «αεροπλανίνο» από τον πάγκο της ομάδας, ή να περιμένουν τις οριστικές εξελίξεις με τον Κόντε στην Τσέλσι. Οι επόμενες ημέρες, αν όχι και ώρες, θα αποδειχθούν καθοριστικές…