Το πιο ενθαρρυντικό νέο που άκουσα αυτές τις μέρες για κάποια από τις μεγάλες ομάδες, εκτός από την επιβεβαιωμένη πληροφορία ότι σε ένα λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς υπάρχουν τα αραβικά, της aramco, 15 εκατ. ευρώ για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αφορούν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Με όσα άκουσα κατάλαβα ότι ο Θοδωρής Ζαγοράκης και ο Ζήσης Βρύζας έχουν φτιάξει με τον Παντελή Κωνσταντινίδη και τα υπόλοιπα στελέχη της ΠΑΕ ένα πλάνο επιβίωσης της εταιρείας, το οποίο επιχειρούν να συνδυάσουν με την ύπαρξη μιας καλής αγωνιστικής έκδοσης του ΠΑΟΚ, η οποία θα συνεχίσει να δημιουργεί στον εαυτό της μια καλή προοπτική μέσα από την προώθηση ποδοσφαιριστών νεαρής ηλικίας.

Μαζί με όλα τα παραπάνω όμως άκουσα και επιβεβαίωσα αυτό που καιρό τώρα αντιλαμβανόμουν: αυτή εδώ είναι η τελευταία ευκαιρία που έχει δώσει ο Ζαγοράκης στον εαυτό του για να αντέξει την κατάσταση που διαμορφώνεται στον ΠΑΟΚ και να συνεχίσει να κρατά το τιμόνι. Αν διαπιστώσει ότι η πλατιά μάζα των ΠΑΟΚτσήδων στέκεται εμπράκτως στο πλευρό αυτής της διοίκησης, θα συνεχίσει. Στην αντίθετη περίπτωση, δηλαδή αν στο τέλος του Ιανουαρίου διαπιστώσει ότι ο κόσμος δεν θέλει να υποστηρίξει άλλο αυτή την προσπάθεια, θα κάνει χώρο στον επόμενο. Για να κοιτάξει τον εαυτό του.

Δεν λέει κανείς, ούτε άλλωστε ο ίδιος ο Ζαγοράκης, ότι τα έχει κάνει όλα σωστά. Το αντίθετο μάλιστα. Έχει πιάσει τον εαυτό του με σημαντικά λάθη. Μετάνιωσε άλλωστε πολύ που δεν είπε το ναι, το περασμένο καλοκαίρι, στην πώληση του Αντελίνο Βιεϊρίνια, αλλά και στην επιλογή να συμφωνήσει με την συντήρηση συμβολαίων που δεν μπορεί πια να σηκώνει η ΠΑΕ. Τώρα, στη διάρκεια των επόμενων 29 ημερών θα αποδείξει βεβαίως αν πράγματι έχει διδαχθεί από τα προηγούμενα λάθη. Θα αποδείξει αν είναι ή όχι αποφασισμένος να αλλάξει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ όσο της χρειάζεται, ή αν θα επιλέξει μια άλλη, πολιτική λύση. Μια σειρά από ενδείξεις όμως οδηγούν στην εκτίμηση ότι ο Ζαγοράκης το έχει πάρει απόφαση: θα κάνει αυτά που αντιλαμβάνονται ότι πρέπει για την επιβίωση της ΠΑΕ. Και αν δεν τον ακολουθήσουν, θα κάνει χώρο στον επόμενο.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι ο κόσμος πρέπει να συμβιβαστεί και να εξοικειωθεί με την ιδέα ότι θα δει μια ομάδα από την οποία θα λείπουν ο Κοντρέρας, ο Σαλπιγγίδης και πιθανότατα ο Βιεϊρίνια, εφόσον προκύψει πρόταση, αλλά και κάποιοι ακόμη σημαντικοί. Αν δεν το χωνέψει ο κόσμος, το πιθανότερο είναι ότι θα προστεθεί μια αποχώρηση, αυτή του Ζαγοράκη.

Πηγή: sport-fm.gr