Πολλές ατάκες που ακούστηκαν από την αρχή της σεζόν στο Καμπιονάτο έμειναν στην ιστορία είτε ήταν χιουμοριστικές είτε απόρροια θυμού είτε τελείως… κενές. Όλα όμως δείχνουν πως το ιταλικό πρωτάθλημα είναι ξεχωριστό όχι μόνο για αγωνιστικούς, αλλά και για εξωαγωνιστικούς λόγους…

Οι παρακάτω ατάκες που παρουσιάζει το sday.gr είναι απλά… απολαυστικές!

«Αυτό είναι για όσους είπαν ότι δεν θα έτρωγα πανετόνε (σ.σ. κέικ ) στην Παλέρμο αυτήν τη σεζόν».
-Ύστερα από αυτήν την ατάκα στις 19 Δεκεμβρίου, ίσως ο Ντέβις Μάντζα άξιζε να απολυθεί. Μάλλον ο προπονητής της Παλέρμο έχει ξεχάσει για ποιον δουλεύει, καθώς ο ιδιοκτήτης των ροζανέρι, Μαουρίτσιο Ζαμπαρίνι έχει αλλάξει 20 προπονητές τα τελευταία 10 χρόνια στον σύλλογο.

«Είχα εκφράσει την πίστη μου στον (Αλμπέρτο) Μαλεζάνι μετά το παιχνίδι, αλλά την ώρα που οδηγούσα, πήρα την απόφαση να τον απολύσω».
-Ο πρόεδρος της Τζένοα, Ενρίκο Πρετσιόζι, έδειξε πόσο κενή είναι η ψήφος εμπιστοσύνης που δίνει σε κάποιον…

«Ο Μάξι Λόπεζ έκλαιγε γιατί ήταν το τελευταίο του παιχνίδι εδώ; Νόμιζα ότι είχε βάλει τα κλάματα επειδή θα έπρεπε να μείνει στην Κατάνια και να πολεμήσει για τη θέση του».
– Πολλοί ακόμα ψάχνουν αν ο Βιτσέντσο Μοντέλα, είχε δίκιο…

«Η Ρόμα παίζει ένα πλατωνικό ποδόσφαιρο. Είναι όμορφο, φτιαγμένο από αγάπη, μοναδικό και με πάθος. Ωστόσο, σκοράρει μόνο ένα τέρμα. Είναι μία μεταφορά της ζωής».
– Και για να είμαστε δίκαιοι και με σένα, αναμφίβολα μία από τις μεγαλύτερες αλληγορίες που έχουν ακουστεί στο ποδόσφαιρο.

«Είναι φανταστικό να πετυχαίνεις γκολ. Τρελαίνομαι, είναι σαν να κάνεις σεξ».
– Κάποιος παλιός θα μπορούσε να πει πώς να πιστεύεις ότι είναι το ίδιο να σκοράρεις με το κάνεις σεξ… τότε δεν κάνεις κάτι καλά… Και πιστεύουμε πως και ο Πίπο Ιντζάκι θα συμφωνεί με την παραπάνω άποψη.

«Δεν φλερτάρω με τον Τέβες καθώς δεν είναι ο τύπος μου».
– Θα πρέπει να πιστέψουμε τα λόγια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι καθώς ο Τέβες δεν είναι ούτε θηλυκό, αλλά ούτε και κάτω των 21!

«Χρησιμοποιώ κρέμα σώματος, αρώματα και κοντίσιονερ. Θα σώσω κάθε τρίχα του σώματός μου. Θα δείχνω φανταστικός».
-Ο Μάουρο Ζαράτε έδωσε το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα για το «τόσες πολλές αχρείαστες πληροφορίες» ενόψει του γάμου του.

«Του είπα ότι σε καμία περίπτωση και ενδεχομένως να μην προσπαθήσει καν να παίξει όπως ο (Αντρέα) Πίρλο».
-Ο προπονητής της Γιουβέντους, Αντόνιο Κόντε, δείχνει πόσο σκληρός είναι με ορισμένους παίκτες του, αλλά και ταυτόχρονα πόσο ειλικρινής με τη συμβουλή που έδωσε στον Μικέλε Πατσιέντσα.

«Βούλωσέ το, δεν είσαι ο Μαραντόνα!».
-Ο Έρικ Λαμελα τα λέει… ένα χεράκι στον Πάμπλο Οσβάλντο, ο οποίος ήταν ο μόνος που τα «άκουσε» για τα «μπλεξίματά» του.

«Στο μυαλό μου υπάρχει η σκέψη ότι είμαι ο πιο δυνατός απ’ όλους. Πραγματικά, δεν χρειάζομαι τη Χρυσή Μπάλα για να αποδείξω ότι είμαι Νο. 1.».
-Χωρίς σχόλια… Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

«Όλοι εσείς γ…ς σας αρέσει να μιλάτε. Θα μετανιώσετε για τα λόγια σας σύντομα. Γεια σας, μάζα ηλιθίων. Θα δείτε ποιος είμαι πραγματικά. Θα σας κάνω να μετανιώσετε για τις λέξεις σας».
– Η αλήθεια είναι πως ακόμα ο Τζιμπρίλ Σισέ ακόμα ψάχνει τον καλό του εαυτό που είχε δείξει στον Παναθηναϊκό.

«Ελπίζω να έχουν μετανιώσει για μένα στην Αργεντινή επειδή, εκτός του Λιονέλ Μέσι, μπορώ να ανταγωνιστώ τον οποιονδήποτε παίζει στην ομάδα».
– Ο Πάμπλο Οσβάλντο σε μια στιγμή… μετριοφροσύνης

«Είναι προφανές πως θα έπρεπε να είχα πάρει κάποιες διαφορετικές αποφάσεις στο παρελθόν. Αν το είχα κάνει τότε θα είχα κερδίσει το Ballon d’Or».
– ο Άντριαν Μούτου ήταν πολύ καλός στην ακμή του. Συνέχισε έτσι;

«Οι άνθρωποι δεν ξέρουν για τι πράγμα μιλούν όταν λένε πως ο Μίλος Κράσιτς είναι σαν τον Πάβελ Νέντβεντ. Έχουν απλώς την ίδια κόμμωση».
– Τάδε έφη ο Αντόνιο Κόντε… Έχει κάποιος διαφορετική άποψη;

«Δεν είμαι γιατρός, φαρμακοποιός ή μάγος. Στον Θεό πήρε επτά ημέρες να φτιάξει τον κόσμο».
– Ο Ντέλιο Ρόσι υπονοεί ότι ακόμα και ο Παντοδύναμος θα αγωνιζόταν για να μετατρέψει και πάλι τη Φιορεντίνα σε μεγάλη δύναμη.

«Όταν ο Μέσι σε πλησιάζει, πρέπει να κάνεις τον σταυρό σου και να προσευχηθείς όλα να πάνε καλά».
– Ο αμυντικός της Μίλαν, Τιάγκο Σίλβα, λέει το αυτονόητο…