Μοναδική λύση σωτηρίας είναι η υπαγωγή του ΠΑΟΚ στο άρθρο 99 για την οικονομική εξυγίανση της ΚΑΕ, σύμφωνα με όσα τόνισαν, σε συνέντευξη Τύπου, οι Μπάνε Πρέλεβιτς και Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

«Πρέπει να πούμε πως φέτος δεν είναι μόνο 12 παίκτες, στον φετινό προϋπολογισμό είναι οι Γκαγκαλούδης, Γκετσέφσκι, Μονρό, Αποστολίδης και ο Δέδας. Φέτος πληρώνουμε 25 παίκτες», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του «Δικεφάλου του Βορρά», θέλοντας να περιγράψει την δύσκολη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η ομάδα.

«Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα οικονομικά δεδομένα και τα προβλήματα που εμποδίζουν τις φιλοδοξίες της ομάδας. Τα περισσότερα εμπόδια είναι λόγω νοοτροπίας. Η ομάδα δεν έχει ιδιοκτήτη, δεν μπορεί να εξαρτάται από τις συμβάσεις. Με τον ΟΠΑΠ μιλήσαμε για χορηγία στη φανέλα και ακόμη περιμένουμε. Για αυτό πρέπει να δημιουργήσουμε νέες πηγές εσόδων», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Μπάνε Πρέλεβιτς.

Για τον τρόπο που προσπαθεί ο ΠΑΟΚ να εξασφαλίσει έσοδα: «Οι αθλητικές ΑΕ δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν εμπορικές πράξεις, ειδικά εμείς που δεν έχουμε ιδιοκτήτη. Εκεί που υπάρχει ιδιοκτήτης μπορεί να κάνει μία παράπλευρη εταιρεία και να κάνει μια εμπορική δραστηριότητα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι πάμε καλά στο μάρκετινγκ. Δημιουργήσαμε το κίνημα οι 300 του ΠΑΟΚ, όπου κάποιος με 1.000 ευρώ συμμετέχει σε χορηγικό πρόγραμμα του ΠΑΟΚ. Είναι ο λόγος μαζί με τα διαρκείας και τα χρήματα που έβαλαν μέλη της διοίκησης που υπάρχουμε. Το “PAOK Web TV” μπορεί να εξελιχθεί σε σωτηρία του ΠΑΟΚ. Με ένα πολύ μικρό ποσό μπορεί κάποιος να παρακολουθεί αγώνες της ομάδας. Ένα ποσό από αυτό έρχεται στα ταμεία της ομάδας. Η ομάδα δεν μπορεί να εξαρτάται από τον ΟΠΑΠ και τα τηλεοπτικά, μπορεί ο ΠΑΟΚ να γίνει νέα δύναμη και κάποια στιγμή να περιμένει τον νέο ιδιοκτήτη», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Δεν μπορεί να υπάρχει η εταιρεία με την τωρινή νοοτροπία. Όλα αυτά που γίνονταν μέχρι τώρα δεν μπορούν να γίνονται άλλο. Τα χρέη πρέπει να πληρωθούν. Να μην ζητάμε πράγματα που δεν μπορούμε να αποκτήσουμε. Αν έχεις όρεξη μπορείς να μαλώνεις συνέχεια. Εγώ δεν έχω όρεξη να μαλώνω με τον κόσμο. Κάποια στιγμή μπορεί να υπάρχει στο Υπουργείο ένας Γερμανός, να του πούμε είμαστε ο ΠΑΟΚ, μην ξέρει ποιος είσαι αν δει το ΑΦΜ σου και να σου κλείσει την πόρτα».

Τέλος, για τη ζημιά από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και τις οφειλές σε πρώην παίκτες: «Έχουμε 100.000 ευρώ ζημιά από την Ευρώπη, δεν γίνεται έτσι. Η περσινή επιτυχία πληρώθηκε ακριβά. Τα μοναδικά έσοδα ήταν από την ΕΡΤ3 και τα εισιτήρια των εντός έδρας αγώνων. Και εμείς θέλουμε παίκτες. Πρέπει να πούμε πως φέτος δεν είναι μόνο 12 παίκτες, στον φετινό προϋπολογισμό είναι οι Γκαγκαλούδης, Γκετσέφσκι, Μονρό, Αποστολίδης και ο Δέδας. Φέτος πληρώνουμε 25 παίκτες. Είμαστε μια πάρα πολύ καλή ομάδα!».

Από την πλευρά του, ο κ. Γαλατσόπουλος μίλησε για την υπαγωγή στο άρθρο 99: «Με προσπάθειες του κ. Πανάκα δημιουργήσαμε ένα χώρο στα επίσημα ώστε να φιλοξενούνται παλιοί πρόεδροι και έτσι να βοηθήσουν την ομάδα. Εμείς δεν ζητάμε δανεικά. Όταν θα δείτε τον ισολογισμό λέει ότι τα χρέη είναι 5 εκατομμύρια. Από αυτά 1.750.000 είναι προς προμηθευτές, 982.000 προς την εφορία, 102.000 προς το ΙΚΑ, 1.889.000 προς πιστωτές και 325.000 είναι προκαταβολές από τιμολόγια που εκδόθηκαν μετά. Στην πραγματικότητα ο ΠΑΟΚ χρωστάει μετά την επιτυχία της ένταξης στο άρθρο 99 3.750.000. Από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποιες αγωγές από την εποχή Δρόσου που αγγίζουν τις 300.000. Το άρθρο 99 είναι η μοναδική σωτηρία για τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να βαδίσει στον δρόμο της εξυγίανσης ώστε να μπορέσει και να ζήσει η εταιρεία».

Πηγή: sport-fm.gr