Για διπλή ενίσχυση μέσα σε λίγες ώρες πηγαίνει ο μπασκετικός Παναθηναϊκός, ο οποίος εκτός από τον Λούκας Λεκαβίτσιους, φέρεται να έχει συμφωνήσει και με τον Ζακ Όγκαστ.

Για τη μεταγραφή του Λεκαβίτσιους… κελάηδησε πρώτη η Ζαλγκίρις Κάουνας, η οποία ενημέρωσε ότι πως ο 23χρονος πόιντ γκαρντ πηγαίνει από τους «πράσινους» της Λιθουανίας στους ομόχρωμους της Ελλάδας. Οι Λιθουανοί πρόλαβαν τον Παναθηναϊκό και ενημέρωσαν ότι ο Λεκαβίτσιους αφήνει την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, για να αγωνιστεί σε αυτήν του Τσάβι Πασκουάλ.

«Είναι η πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου! Δεν ήταν εύκολο να κάνω αυτό το βήμα και να αφήσω το Κάουνας. Οφείλω πάρα πολλά στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και τους οπαδούς μας. Ο Τσάβι Πασκουάλ με παρακολουθούσε χρόνια, είχαμε προσωπική επαφή, επομένως αποφάσισα να γύρισω σελίδα στην καριέρα μου», τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ζαλγκίρις ο Λεκαβίτσιους.

«Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να αποχωριστούμε τον Λεκαβίτσιους. Προσπαθήσαμε να τον κρατήσουμε όμως δεν καταφέραμε να ανταγωνιστούμε τον Παναθηναϊκό. Η ελληνική ομάδα τον ήθελε πολύ», τόνισε από την πλευρά του ο αθλητικός διευθυντής των Λιθουανών, Παούλιους Μοτεγιούνας.

Ακολουθεί ο Όγκαστ

Το γεγονός ότι πρόσφατα ο Ζακ Όγκαστ απέκτησε πρόσφατα ελληνικό διαβατήριο, άνοιξε τον δρόμο της απόκτησής του και από ελληνικές ομάδες. Ο 23χρονος σέντερ, μάλιστα, έχει ξεκαθαρίσει ότι επιθυμεί να φορέσει και τη φανέλα της Εθνικής και να την ενισχύσει στις υποχρεώσεις της.

Με τη φανέλα της η Ουσάκ Σπορτίφ, η οποία εξασφάλισε την παραμονή της στην Α’ κατηγορία του τουρκικού μπάσκετ, έδειξε να αντεπεξέρχεται στις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ και πλέον είναι έτοιμος να κάνει το ακόμη μεγαλύτερο βήμα για να πετύχει τους στόχους του. Αυτό λέγεται Παναθηναϊκός…

Το «τριφύλλι» έχει εκφράσει εδώ και καιρό ενδιαφέρον για την απόκτησή του, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν να έχει ήδη συμφωνήσει για να συνεχίσει την καριέρα του στους νταμπλούχους Ελλάδας.