Οδήγησε την Τσέλσι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, την έφτασε μια «ανάσα» πριν σηκώσει και το αγγλικό Κύπελλο, έδειξε ότι με την τεχνική του καθοδήγηση μπορεί ο σύλλογος του Λονδίνου να επιστρέψει στα υψηλά του στάνταρ, ενώ έκανε πολλούς να λησμονήσουν τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Κι όμως, παρά το γεγονός ότι στους «μπλε» ο πήχης έχει μπει αρκετά ψηλά ενόψει και του Champions League της νέας σεζόν, το μέλλον του Αντόνιο Κόντε δεν δείχνει και τόσο σίγουρο. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν τα ιταλικά ΜΜΕ, με τους Άγγλους -στον αντίποδα- να μην αναφέρουν κάτι σχετικό.

Όπως, λοιπόν, τονίζουν από τη γειτονική χώρα, το γυαλί έχει ραγίσει στις σχέσεις μεταξύ του Κόντε και των ανθρώπων της Τσέλσι. Αυτό συνέβη λόγω του χειρισμού του Ιταλού τεχνικού στην υπόθεση του Ντιέγκο Κόστα.

Το γεγονός ότι «τελείωσε» τον διεθνή πολιτογραφημένο Ισπανό επιθετικό με ένα SMS δεν άρεσε καθόλου στους επικεφαλής του συλλόγου. Τόσο επειδή δημιουργήθηκε ένα προηγούμενο που ίσως κομπλάρει κι άλλους ποδοσφαιριστές στο μέλλον όσο και για το ότι έπεσε πολύ η χρηματιστηριακή αξία του ποδοσφαιριστή. Στην Τσέλσι δε ήταν αρνητικοί στην πώληση του παίκτη, αλλά με ένα αντίτιμο αρκετά υψηλότερο από αυτό που φημολογείται αυτήν τη στιγμή.