Το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση της διαδικασίας νομοθέτησης των νέων πολεοδομικών ρυθμίσεων άναψαν ΠΑΕ και Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός μετά από γραπτές εγγυήσεις που έλαβαν χθες από την εταιρεία Μπάμπης Βωβός.

Ο πρόεδρος της ΓΗΠΕΛ, Γιάννης Βαρδινογιάννης, και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Μιχάλης Κίτσιος, δήλωσαν ότι συναινούν μετά και από τη δέσμευση της υπουργού ΠΕΚΑ, Τίνας Μπιρμπίλη ότι η κατεδάφιση της λεωφόρου Αλεξάνδρας θα γίνει παράλληλα με την έκδοση άδειας λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Βοτανικό.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Νίκος Κωνσταντόπουλος, με αφορμή την εξέλιξη αυτή προχώρησε στην παρακάτω γραπτή δήλωση:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο Ερασιτέχνης εξαρχής ζήτησαν να εξασφαλιστούν δύο ζητήματα:

1.Η νομικά άρτια ρύθμιση στα πλαίσια των αποφάσεων του ΣτΕ και των εξαγγελιών της κ. υπουργού.

2.Η τεχνικά αξιόπιστη υλοποίηση των ρυθμίσεων, που δεν θα αφήνει περιθώρια ασυνέπειας και καθυστέρησης.

Τα δίκαια αιτήματα της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη είναι προς το συμφέρον της πόλης. Η αναγνώρισή τους, τελικά, και από τις άλλες πλευρές βγάζει την υπόθεση από την εμπλοκή του παρελθόντος», αναφέρει.

Και τώρα τι;

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Δήμος Αθηναίων, ως φορέας υλοποίησης του έργου και έχοντας πλέον τη συναίνεση όλων των εμπλεκόμενων μερών θα πρέπει να ενημερώσει την υπουργό ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη, αλλά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κ.Θεόδωρο Πάγκαλο ώστε το ζήτημα της ψήφισης της τροποποίησης του νόμου της Διπλής Ανάπλασης να μπει πλέον στην τελική του τροχιά και να κατατεθεί από την κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή.

Πηγή: sport-fm.gr