Αν μπορούσε κάποιος να μπει και να διαβάσει το μυαλό του Καπίνο και του Μέγερι στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, πιθανότατα, οι δύο πορτιέρο να μην είχαν καν την σκέψη ότι θα υπερασπιστούν τις εστίες των ομάδων τους στο μεγάλο ντέρμπι.

Τα πράγματα όμως στο ποδόσφαιρο, αλλάζουν γρήγορα…

Και στους δύο πιτσιρικάδες με την κοινή πορεία, «έκατσε» η ευκαιρία να πραγματοποιήσουν το πιο… τρελό τους όνειρο.

Το www.sport-fm.gr, συγκρίνει και αναλύει τα δεδομένα των δύο περιπτώσεων.

«Γεια σου Καπίνο…»

Ο Στέφανος Καπίνο, μόλις ξεκίνησε η σεζόν λογιζόταν ως τέταρτος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού. Και η ιστορία του, ξεκινάει τον Αύγουστο όταν ο Αλέξανδρος Τζόρβας πουλήθηκε στην Παλέρμο και μπήκε στην τριάδα των γκολκίπερ του «τριφυλλιού». Αυτόματα, άρχισαν και οι συζητήσεις για το εάν ο Παναθηναϊκός χρειάζεται γκολκίπερ… Μετά την φυγή Τζόρβα, βασικός παίζει ο Στέφανος Κοτσόλης, ο οποίος τραυματίζεται παραμονές 3ης αγωνιστικής εναντίον του Ατρόμητου στο Περιστέρι. Και ο διάλογος για απόκτηση τερματοφύλακα, φούντωσε για τα καλά…

Ο κλήρος για το παιχνίδι εναντίον της ομάδας του Γιώργου Δώνη πέφτει στον Ορέστη Καρνέζη, με τον Καπίνο να συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά στην αποστολή. Και στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Καρνέζης αποβάλλεται και τα δεδομένα αλλάζουν! Ο πιτσιρικάς ορθώνει τα 196 του εκατοστά και μπαίνει στα βαθιά. Σε μία περίοδο δύσκολη, αφού οι δύο ευρωπαϊκοί αποκλεισμοί βαραίνουν τις πλάτες όλων.

Η τέλεια σωματοδομή του Καπίνο και το θράσος που μπαίνει στις φάσεις, κερδίζουν τις εντυπώσεις όλων από την πρώτη στιγμή. Η σταθερότητα της απόδοσης του, σταματάει τις συζητήσεις αφού ο «Παναθηναϊκός βρήκε τερματοφύλακα για την επόμενη δεκαετία». Και το σύνθημα των οπαδών «Γεια σου Καπίνο» που ακούστηκε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, επιβραβεύουν τον μικρό που ότι και να γίνει στο Καραϊσκάκη, τα κατάφερε με το σπαθί του.

«Βάλε μέσα τον Ούγγρο»

Παρόμοια ιστορία και του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Η χρονιά ξεκινάει και η τριάδα των τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού αποτελείται από τους νεοαποκτηθέντες, Φράνκο Κοστάντσο, Σήφη Δασκαλάκη και Μπάλας Μέγιερι, με τον Ούγγρο να θεωρείται τρίτος. Μετά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ο Βαλβέρδε αφήνει εκτός λίστας των ευρωπαϊκών αγώνων του Ολυμπιακού τον Κρητικό τερματοφύλακα και ο Ούγγρος γίνεται αυτομάτως δεύτερος.

Τα επίσημα παιχνίδια ξεκινάνε αλλά ο Κοστάντσο κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Η μουρμούρα, η γκρίνια και τα… ανέκδοτα δίνουν και παίρνουν στις κερκίδες και ο Αργεντινός έρχεται όλο και πιο κοντά στην έξοδο από την ενδεκάδα. Με το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, να είναι αυτό που τον φέρνει τον Κοστάντσο οριστικά εκτός αφου το «Βάλε μέσα τον Ούγγρο», ακούγονταν όλο και πιο έντονα.

Έτσι, η αναμέτρηση με την Ντόρτμουντ για το Τσάμπιονς Λιγκ δίνει την ευκαιρία στον μικρό. Εκείνος την πιάνει από τα μαλλιά και παραμένει κάτω από τα δοκάρια και για το ματς με τον Άρη. Δείχνει να εμπνέει σιγουριά στους συμπαίκτες του και η θέση του κάτω από τα δοκάρια και για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό μοιάζει βέβαιη, πραγματοποιώντας εν μέρει ένα από τα όνειρα του Μέγερι.

Πηγή: sportfm.gr