Το sday. gr σας παρουσιάζει τους παίκτες των «αιωνίων» που ενώ δεν ήταν μεγάλα ονόματα έγιναν οι πρωταγωνιστές στα ντέρμπι και έγραψαν ιστορία!

Εκείνοι που περιμένουμε να κλέψουν την παράσταση σε ένα ντέρμπι «αιωνίων» είναι πάντα οι μεγάλοι παίκτες των ομάδων. Δηλαδή οι πιο αποδοτικοί και πιο καλοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές. Είναι αυτοί που συνήθως κλέβουν τις εντυπώσεις και με τις ενέργειές τους κερδίζουν το χειροκρότημα του κόσμου.

Στα ντέρμπι του παρελθόντος όμως υπάρχουν και παίκτες που κανείς δεν περίμενε να είναι οι καταλύτες του αποτελέσματος και έγιναν οι ήρωες της μιας βραδιάς. Μπορεί να μην έγιναν ποτέ πρώτα ονόματα ωστόσο η παρουσία τους σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό υπήρξε εξίσου σημαντική με αυτή των μεγάλων αστέρων.

Βασίλης Παπαχρήστου

Το γκολ που σημείωσε κόντρα στον Παναθηναϊκό χάρισε στον Ολυμπιακό όχι μόνο τη νίκη αλλά το πρωτάθλημα. Τον Φεβρουάριο του 1987 οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι έδιναν ακόμα μία μάχη στο ΟΑΚΑ. Ενώ το σκορ βρισκόταν στο 1-1 στο 70ο λεπτό ο τότε προπονητής της ομάδας του Πειραιά, Αλκέτας Παναγούλιας πήρε τη απόφαση να αλλάξει τον Ανδρέα Μπονόβα με τον Βασίλη Παπαχρήστου. Λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα ο Γιαννιώτης χαφ με πλάσε έστειλε τη μπάλα στα «πράσινα» δίκτυα. Οι «ερυθρόλευκοι» με αυτή τη νίκη έφτασαν τη διαφορά από τους διώκτες τους στους 10 βαθμούς ουσιαστικά εξασφάλισαν τον τίτλο.