Όταν μένεις συγκεντρωμένος στους στόχους σου το αποτέλεσμα αξίζει. Και στις παρακάτω περιπτώσεις αξίζει αρκετά δολάρια. Για την ακρίβεια πάρα πολλά δολάρια. Τίτλοι, διακρίσεις, γυναίκες, σπίτια, αμάξια και μυ-θι-κά συμβόλαια! Όσο φίλε αναγνώστη περιμένεις να κερδίσεις το τζακ ποτ στο Τζόκερ. Όσο κάνεις όνειρα για τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν, εμείς με κίνδυνο να σε πιάσει η μελαγχολία των γιορτών νωρίτερα, σου παρουσιάζουμε τους 10 πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

#10 Κόμπι Μπράιαντ (πρώην μπασκετμπολίστας): $50 εκατ.

ΚΟΜΠΙ ΜΠΡΑΙΑΝΤ Το countdown αρχίζει με τον «Black Mamba»! Ο Κόμπι πριν κρεμάσει την φανέλα του βρέθηκε στη 10η θέση της λίστας του Forbes με κέρδη $50εκ. Πόσα έβγαλε στην 20ετή καριέρα του; $680 εκατομμύρια! Τι κάνει τώρα που είναι μακριά από τα παρκέ; Ασχολείται με επιχειρήσεις και έχει επενδύσει περίπου $100εκ. σε fund που ειδικεύεται στην τεχνολογία, τα media και σε υπηρεσίες δεδομένων. Καθόλου άσχημα.

#9 Τζόρνταν Σπιθ (γκόλφερ): $52,8 εκατ.

Έχει γεννηθεί το 1993 και δεν… ξέρει τι έχει! Το Golden Boy του γκολφ το 2015 έμεινε στην ιστορία του αθλήματος ως ο νεότερος που κέρδισε το U.S. Open Champions.

#8 Φιλ Μίκελσον (γκόλφερ): $52,9 εκατ.

Έχει κερδίσει 42 events στο PGA Tour και είναι ένας από τους 16 γκόλφερ στην ιστορία που έχει κερδίσει στα τρία από τα τέσσερα μεγάλα πρωταθλήματα. To 2012 είχε μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη, αλλά λεφτά… υπάρχουν, οπότε την έβγαλε «καθαρή» πληρώνοντας πρόστιμο $1εκ. Να αρχίζαμε γκολφ;

#7 Καμ Νιούτον (παίκτης αμερικανικού ποδοσφαίρου): $53,1 εκατ.

Στην Ελλάδα δεν είμαστε και οι πιο φανατικοί του NFL. Αν θέλετε να μάθετε πάντως ο Καμ Νιούτον είναι ο 7ος πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής τους κόσμου! Αναδείχθηκε MVP με 48/50 ψήφους την περασμένη σεζόν με τους Caroline Panthers με τους οποίους το καλοκαίρι του 2015 υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο έναντι $103,8εκ.

#6 Νόβακ Τζόκοβιτς (τενίστας): $55,8 εκατ.

ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ΡΙΟ Το 2015 ο Νόβακ Τζόκοβιτς έγινε ο πρώτος τενίστας που έβγαλε πάνω από $20εκ. από τουρνουά σε μία σεζόν, ενώ τα τελευταία 5,5 χρόνια περίπου $82εκ. Ο Σέρβος παράλληλα συνεργάζεται με κορυφαίες εταιρίας ανάμεσά τους η Adidas, η Peugot και η Seiko.

#5 Κέβιν Ντουράντ (μπασκετμπολίτσας): $56,2 εκατ.

ΝΤΟΥΡΑΝΤ NBA Το καλοκαίρι ο Κέβιν Ντουράντ πήρε μία γερή δόση… μίσους όταν άφησε την Οκλαχόμα για τους Ουόριορς. Φανέλες κάηκαν, πετάχτηκαν, αλλά ο KD δείχνει μια χαρά με στην παρέα του Στεφ Κάρι. Εδώ που τα λέμε ποιος δεν θα χαιρόταν αν έβλεπε αυτό το ποσό στο λογαριασμό του; Ο Ντουράντ συμφώνησε με τους Ουόριορς για $54.3εκ. για δύο χρόνια, ενώ έχει 10ετές συμβόλαιο με τη Nike ύψους $300εκ. και δική του σειρά εσωρούχων.

#4 Ρότζερ Φέντερερ (τενίστας): $67,8 εκατ.

ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ Ο Ελβετός τενίστας στα 35 του χρόνια είναι από τους top αθλητές των τερέν. Τον περασμένο Μάιο έπειτα από 65 σερί συμμετοχές σε Grand Slam δεν πήρε μέρος στο Roland Garros, αφού τον πρόδωσε η μέση του. Ο Ρότζερ Φέντερερ πάντως που κερδίζει $12εκ. τον χρόνο από τη Nike παραμένει ο πιο ακριβοπληρωμένος τενίστας.

#3 ΛεΜπρον Τζέιμς (μπασκετμπολίστας): $77,2 εκατ.

ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ Ο Βασιλιάς ΛεΜπρον Τζέιμς κράτησε την υπόσχεσή του κι έφερε το τρόπαιο του ΝΒΑ στην πόλη του, το Κλίβελαντ. Εκτός από το Πρωτάθλημα έχει κάθε λόγο να χαίρεται για όσα έχει καταφέρει στην καριέρα του. Μυθικά συμβόλαια με εταιρίες, συμβόλαιο… ζωής με τη Nike που του δίνει 30$εκ. το χρόνο και αρκετή δημοσιότητα που του επιτρέπει να κινηθεί και σε χώρους εκτός παρκέ, όπως στη μεγάλη οθόνη.

#2 Λιονέλ Μέσι (ποδοσφαιριστής): $81,5 εκατ.

μεσι Mε… φόντο την υπόθεση φοροδιαφυγής ο Λιονέλ Μέσι βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας! Not Bad. Από τις φτωχογειτονιές του Ροσάριο της Αργεντινής ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα έχει ολόκληρο τον κόσμο στα πόδια του! O Mέσι, που έχει κατακτήσει 5 Χρυσές Μπάλες τα τελευταία 7 χρόνια, μετακόμισε από τη Nike στην Adidas το 2006 και το συμβόλαιο που έχει υπογράψει βάζει στο… ταμείο του $20 εκατομμύρια τον χρόνο. Και εις ανώτερα!

#1 Kριστιάνο Ρονάλντο (ποδοσφαιριστής): $88 εκατ.

ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ Aν μπορούσες να τον περιγράψεις μόνο με τρεις λέξεις αυτές θα ήταν: Κορυφαίος, εγωπαθής, νάρκισσος και… ας προσθέσουμε και τη λέξη: «πλούσιος». Για την ακρίβεια ο πιο πλούσιος! O Kριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται στην κορυφή με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του κόσμου. Το ετήσιο εισόδημά του άγγιξε τα 80 εκατομμύρια ευρώ! Ναι. Καλά ακούσατε. Ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης με 83,3εκ. followers στο instagram, 48,6εκ. στο twitter, 118εκ. φίλους στο facebook ξέρει να πουλάει την εικόνα του όσο κανείς άλλος! Μάλιστα, τα 56 από τα 32εκ. ευρώ που έβγαλε την περασμένη χρονιά προήλθαν από συμφωνίες που έχει υπογράψει με εταιρίες όπως η Nike και η Tag Heuer. Με το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε με τη Ρεάλ έως το 2021, αλλά και το συμβόλαιο… ζωής με τη Νike δύσκολα θα φύγει από την κορυφή της λίστας! Πηγή: gazzetta.gr