Συνέχεια στη νίκη επί της Ντόρτμουντ στο Καραϊσκάκη θέλει να δώσει ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (18:15, Novasports 2 / Nova ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr). Η νίκη αποτελεί μονόδρομο για τους Πειραιώτες, οι οποίοι θέλουν να πάρουν το τρίποντο μετά την ισοπαλία (1-1) με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και τη χθεσινή νίκη (4-0) του Παναθηναϊκού απέναντι στον Εργοτέλη.

Άλλωστε, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τονίσει πως πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα και για αυτό θα προσπαθήσουν να έχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στη διάρκεια της σεζόν. Από την πλευρά του, ο Ερνέστο Βαλβέρδε προσανατολίζεται να κάνει τις λιγότερες δυνατές αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με αυτή που νίκησε την Ντόρτμουντ.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Κοστάντσο, ο οποίος μπροστά του θα έχει – από δεξιά προς αριστερά – τους Μανιάτη, Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ και Χολέμπας. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Ορμπάιθ (ή Ιμπαγάσα) και ο Μακούν, έχοντας στα πλάγια τον Μόνχε και τον Φετφατζίδη. Πιο μπροστά θα παίξει ο Μιραλάς, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Τζεμπούρ (ή ο Πάντελιτς).

«Πρέπει να καταλάβετε όλοι ότι δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι. Θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να φύγουμε από το γήπεδό τους με τη νίκη. Πρέπει να έχουμε το μυαλό μας μόνο στη νίκη, να είμαστε πιεστικοί και να κάνουμε αυτά που έχουμε πει από την πρώτη στιγμή. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους ή να φύγουν στην αντεπίθεση, γιατί έχουν καλούς και γρήγορους παίκτες», είπε χθες ο Βαλβέρδε στους ποδοσφαιριστές του.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Μαρκάνο, Ποτουρίδης, Χαβίτο και Αμπντούν. Εκτός έμειναν οι Τοροσίδης, Γέστε, Φέισα, Φουστέρ (τραυματίες), Μοντέστο (τιμωρημένος), Ζαραδούκας, Γκρμπιτς, Βαλεριάνος, Παπάζογλου, Δασκαλάκης (για λόγους τακτικής).

Προϊστορία

Συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα που έχει απέναντι στον Πανιώνιο θέλει να δώσει ο Ολυμπιακός, ο οποίος μετράει 27 νίκες στην έδρα των «κυανέρυθρων». Από την πλευρά τους, οι Νεοσμυρνιώτες έχουν νικήσει 7 φορές τους Πειραιώτες και 16 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Δείτε παρακάτω τα αποτελέσματα στους τελευταίους τέσσερις αγώνες των δύο ομάδων.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

27-02-2011 Πανιώνιος-Ολυμπιακός 1-1 (68′ Σβέρκος – 43′ Μιραλάς)
31-01-2010 Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-1 (7΄ Ντάρμπισιρ)
22-03-2009 Πανιώνιος-Ολυμπιακός 2-3 (45′ Λοουράνσο, 51′ Γκονσάνγκα – 22′ Νταρμπισάιρ, 61′ Τζόρτζεβιτς, 72′ Ντουντού)
10-02-2008 Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-4 (5′, 53′ Κοβάσεβιτς, 27′ (πεν) Τζόρτζεβιτς, 81′ Νούνιες)

Πηγή: sport-fm.gr