Ικανοποιημένος από την εικόνα του Ολυμπιακού, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, εμφανίστηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε μετά τη νίκη επί της Ντόρτμουντ.

«Ήταν πολύ δύσκολο να προετοιμάσουμε την ομάδα. Η Μπορούσια είναι πολύ δυνατή και γρήγορη ομάδα και μας δυσκόλεψε πολύ. Η Ντόρτμουντ μάς πίεσε πολύ, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Χάσαμε πολλές μπάλες και το παιχνίδι παιζόταν κυρίως στην περιοχή μας. Σε εκείνο το διάστημα δυσκολευτήκαμε πολύ. Στο δεύτερο μέρος προσαρμοστήκαμε, έπρεπε να παίξουμε πιο αμυντικά και πιστέψαμε πως με τις αντεπιθέσεις θα μπορούσαμε να πετύχουμε ένα δεύτερο γκολ. Κρίνονταν πολλά στο σημερινό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Θέλαμε οπωσδήποτε τη νίκη για να διεκδικήσουμε την πρόκριση ή την τρίτη θέση. Πλέον, μετά από αυτή τη νίκη, βλέπουμε με περισσότερη αισιοδοξία τα επόμενα τρία παιχνίδια του ομίλου. Είμαστε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο. Έχουμε μπροστά μας δύο συνεχή πολύ δύσκολα εκτός έδρας ματς», τόνισε ο Βάσκος τεχνικός.

Παράλληλα μίλησε για τη διαφορά στην απόδοση της ομάδας του μεταξύ των δύο ημιχρόνων. «Στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Έγινε πολύ γρήγορο παιχνίδι με συνεχείς αντεπιθέσεις. Εμείς στο δεύτερο μέρος είχαμε πολύ πιο συμπαγή άμυνα και καταφέραμε να δημιουργήσουμε αρκετές ευκαιρίες, ενώ η Ντόρτμουντ αγωνιζόταν πλέον ενάντια στο χρόνο».

Όσο για την εξαιρετική παράδοση που έχει δημιουργήσει ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια απέναντι σε γερμανικές ομάδες, είπε: «Δεν σκέφτομαι τέτοια πράγματα. Ειδικά από τη στιγμή που αρχίζει το ματς. Ξέρω πως οι Έλληνες είναι προληπτικοί και τους αρέσει να συζητούν αυτά τα πράγματα».

Η νίκη στο κλίμα των ημερών έχει ιδιαίτερη σημασία. «Ξέρουμε πως η Ελλάδα περνά δύσκολες στιγμές και το ποδόσφαιρο είναι από τους λίγους τρόπους για να ξεφεύγει ο κόσμος από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Χαιρόμαστε όταν δίνουμε χαρά στον κόσμο και τον βοηθάμε να ξεχνά τα προβλήματά του. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που ήταν δίπλα μας, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στη χώρα», κατέληξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ερωτηθείς αν η διαφορά στην απόδοση του Ολυμπιακού σε σχέση με το ματς με την ΑΕΚ οφείλεται στο έξτρα κίνητρο που δίνει το Champions League, απάντησε: «Και στο ματς με την ΑΕΚ ήταν μεγάλη η πρόκληση. Στο ποδόσφαιρο κάθε παιχνίδι είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία. Και σε κάθε παιχνίδι βρίσκεις μια διαφορετική ευκαιρία να ξεπεράσεις μία δυσκολία. Εμείς σήμερα δυσκολέψαμε τη Ντόρτμουντ και την κερδίσαμε. Το Σάββατο η ΑΕΚ δυσκόλεψε εμάς και δεν μπορέσαμε να την κερδίσουμε. Την Κυριακή το ματς με τον Πανιώνιο είναι εντελώς διαφορετικό. Δεν σημαίνει κάτι ότι κερδίσαμε την Ντόρτμουντ».

Για το αγωνιστικό στυλ του Ολυμπιακού και τη δική του φιλοσοφία στα μεγάλα παιχνίδια, τόνισε: «Εμένα μου αρέσει πάντα η ομάδα μου να παίρνει την πρωτοβουλία, να είναι φιλόδοξη και να κάνει ωραίο παιχνίδι. Αυτό είναι κάτι που προσπαθούμε πάντα να εφαρμόσουμε, αλλά ανάλογα με τη ροή ενός αγώνα το αλλάζεις. Όπως στο σημερινό ματς, μετά το 2-1 επιλέξαμε να παίξουμε πιο κλειστά. Οι προπονητές ξέρουν καλά πως ανεξάρτητα από αυτό που τους αρέσει να κάνουν, πρέπει να προσαρμόζονται στις συνθήκες του αγώνα. Υπάρχουν ματς που ξέρεις καλά πως δεν έχεις τον έλεγχο, όπως συνέβη σε κάποια σημεία του σημερινού ματς».

Πηγή: sport-fm.gr