Ο Κένι Νταλγκλίς ξέρει τη συνταγή της νίκης και έχει το ιδιαίτερο συστατικό που θα φέρει την επιτυχία. Τον Στίβεν Τζέραρντ. Ο εμβληματικός αρχηγός της Λίβερπουλ επιστρέφει στο αρχικό σχήμα της ομάδας του στο ντέρμπι του «Άνφιλντ» κόντρα στη Γιουνάιτεντ, όπως την τελευταία φορά που βρέθηκε στην ενδεκάδα των «κόκκινων»!

Ο Άγγλος μέσος απουσίασε από την αγωνιστική δράση για περίπου έξι μήνες, έχοντας ταλαιπωρηθεί αφάνταστα από το πρόβλημα που αποκόμισε στους προσαγωγούς τον περασμένο Μάρτιο. Κατάφερε να επιστρέψει στα μέσα Σεπτεμβρίου, ωστόσο, το διάστημα που απουσίασε από τις υποχρεώσεις του με τη Λίβερπουλ, πέρασε την πόρτα του χειρουργείου, έχασε το καλοκαιρινό στάδιο της προετοιμασία της ομάδας του και λίγο πριν την επιστροφή του, στις αρχές Αυγούστου, ένα νέο πρόβλημα τραυματισμού τον άφησε εκτός για επιπλέον ένα μήνα.

Από την ημέρα που τέθηκε ξανά στη διάθεση του Κένι Νταλγκλίς, ο Στίβεν Τζέραρντ αγωνίστηκε 15 λεπτά στο ματς του Λιγκ Καπ με τη Μπράιτον (21/9), 10 λεπτά στο ματς πρωταθλήματος με τη Γουλβς (24/9) και 25 λεπτά στο ντέρμπι με την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» (1/10).

Ο «King Kenny» έβαλε σε προτεραιότητα την υγεία του παίκτη και όχι τις ανάγκες της Λίβερπουλ. Γι’ αυτό και προτιμούσε να τον χρησιμοποιεί με τη μορφή αλλαγής ώστε να «τσεκάρει» και το επίπεδο ετοιμότητάς του. Πλέον, έχει πειστεί ότι ο διεθνής άσος είναι πανέτοιμος και θα του δώσει φανέλα βασικού στο Σαββατιάτικο (15/10) ντέρμπι στο «Άνφιλντ» κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την 8η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Το παράδοξο σε όλη αυτή την ιστορία είναι πως η τελευταία φορά που ο Στίβεν Τζέραρντ βρέθηκε στο αρχικό σχήμα της Λίβερπουλ, ήταν και πάλι στο εντός έδρας ντέρμπι με τους «κόκκινους διαβόλους»! Το παιχνίδι είχε διεξαχθεί στις 6 Μαρτίου. Κάτι που σημαίνει ότι ο αρχηγός των «κόκκινων» επιστρέφει στην ενδεκάδα του συλλόγου από το Μέρσεϊσαϊντ ύστερα από εφτά μήνες και εννιά μέρες!

Τότε, τον περασμένο Μάρτιο, η Λίβερπουλ είχε επικρατήσει της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με σκορ 3-1 στο κατάμεστο «Άνφιλντ». Το χατ – τρικ του Ντιρκ Κάουτ ήταν υπεραρκετό για να πανηγυρίσουν οι γηπεδούχοι την κατάκτηση των τριών βαθμών, πράγμα που θέλουν να πετύχουν ξανά, με την αύρα της παρουσίας του εμβληματικού τους αρχηγού!
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

Πηγή: england365.gr