Μια ΑΕΚ με μυαλό τόσο… γεμάτο απ’ το στόχο της νίκης που δεν θα ‘χει χώρο για δικαιολογίες, θέλει να δει το Σάββατο ο Νίκος Κωστένογλου!

Μιλώντας στη NOVA, ο νέος τεχνικός της «Ένωσης» δήλωσε αισιόδοξος για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και πεπεισμένος πως η ομάδα του θα παρουσιαστεί όσο σοβαρή και «δομημένη» χρειάζεται για να φύγει νικήτρια απ’ το ΟΑΚΑ.

Όπως αποσύνδεσε, δε, το παιχνίδι απ’ την «τεσσάρα» του 2008, έκανε το ίδιο και με τις όποιες σκέψεις «εκδίκησης» για το περσινό ματς του «Καραϊσκάκη».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Κωστένογλου στην «Ώρα των Πρωταθλητών»:

Για το πώς πάει η ΑΕΚ στο ντέρμπι:
«Κατανοούμε τη δυσκολία του παιχνιδιού. Γνωρίζουμε τον αντίπαλο, ξέρουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του και προσπαθούμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα.

Είναι ψευδαίσθηση να λέμε ότι μέσα σε λίγες μέρες θα αλλάξει άρδην η εικόνα μας. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια ξεκάθαρη αμυντική και επιθετική λειτουργία. Δε θέλουμε να λέμε δικαιολογίες. Θέλουμε να κατέβουμε στον αγωνιστικό χώρο και να πιστεύουμε ότι θα νικήσουμε».

Για πιθανές αντιδράσεις του κόσμου: «Δε σκέφτομαι ποτέ αρνητικά. Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και θεωρώ ότι οι φίλαθλοί μας είναι ικανοί να επιβραβεύσουν την ομάδα και οποιαδήποτε αντίδρασή τους θα είναι μέσα σε αθλητικά πλαίσια».

Για το 4-0 της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού το 2008:
«Δεν κάνουμε σύγκριση ανάμεσα στις δύο ομάδες. Αυτούς τους παίκτες έχουμε τώρα, σ’ αυτούς θα δείξουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και πρέπει μαζί να δείξουμε σοβαρότητα για το ματς του Σαββάτου.

Δε θέλω να κατέβουμε στον αγωνιστικό χώρο και να έχουμε στη σκέψη μας διάφορες δικαιολογίες. Πρέπει να παρουσιαστούμε δομημένοι ως ομάδα και με παίκτες οι οποίοι θα έχουν σύμπνοια και θα στοχεύουν μόνο στη νίκη».

Για το αν σκέφτονται στην ομάδα “εκδίκηση” μετά το περσινό 6-0:
«Προσωπικά δεν υπάρχει αυτή η λέξη στο λεξιλόγιό μου και στο πνεύμα μου. Είναι ένα άλλο παιχνίδι και θα πρέπει να προετοιμαστούμε με τη σοβαρότητα που αρμόζει στην ΑΕΚ. Στο τέλος θα αξιολογήσουμε το αποτέλεσμα και την εικόνα μας».