Δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί φέτος η κυριαρχία του Νόβακ Τζόκοβιτς στα διεθνή κορτ. Ο 24χρονος Σέρβος σταρ του τένις, Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP, κατέκτησε, μετά το Γουίμπλεντον, και το USA Open και έφτασε στις δύο κατακτήσεις Grand Slam τη φετινή περίοδο. Ο «Νόλε» επικράτησε με 3-1 σετ (6-2, 6-4, 6-7, 6-1) του Ισπανού Ράφα Ναδάλ, Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, στον τελικό της διοργάνωσης και κατέκτησε το δεύτερο Grand Slam τη φετινή περίοδο. Έτσι, πήρε τον πρώτο του τίτλο στις ΗΠΑ και έφτασε τους τέσσερις τίτλους συνολικά σε Grand Slam.

Αντίθετα, ο Ναδάλ έμεινε στην κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός πριν μερικούς μήνες στο Παρίσι και έμεινε στα δέκα Grand Slam. O Τζόκοβιτς συνέχισε το σερί του, αφού έφτασε τις 64 νίκες και έχει μόνο δυο ήττες μέσα στο 2011.

Ο Τζόκοβις ήταν εκπληκτικός στο πρώτο σετ, μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του. Στο δεύτερο, κατάφερε να «γυρίσει» το 0-2 σε 4-2 και να αποκτήσει τον έλεγχο του σετ, κάνοντας το 2-0. Στο τρίτο, ο Ναδάλ βρήκε το «χέρι» του και δημιούργησε πολλά προβλήματα στον «Νόλε», ειδικά με το σερβίς του. Όμως, η υπερπροσπάθεια του 25χρονου Ισπανού του έβγαλε όλη του την κούραση στο τέταρτο σετ και ο Τζόκοβιτς το κατέκτησε με σχετική ευκολία, αποδεικνύοντας την κυριαρχία του.

Πηγή: sport-fm.gr