Το χαρακτηριστικό που του έλειπε από την επιθετική γραμμή του πρόσθεσε με την απόκτηση του Ρούντολφ Γκέγκελι ο Παναθηναϊκός.

Ο Ούγγρος επιθετικός έχει την ταχύτητα που λείπει από τους Πετρόπουλο και Τοτσέ, κάτι που δίνει επιλογές στον Ζεσουάλδο Φερέιρα, αλλά και ευελιξία στην χρήση συστημάτων.

Η προσθήκη του Ρούντολφ, αλλά και γενικά οι κινήσεις των «πράσινων» στο μεταγραφικό παζάρι έχουν αφήσει ικανοποιημένο τον Φερέιρα, ο οποίος έχασε δύο πολύ σημαντικά εργαλεία από τα χέρια του, με τις αποχωρήσεις των Σισέ και Σίλβα, αλλά πήρε παίκτες που καλύπτουν κατά ένα μεγάλο μέρος τα κενά τους. Ο Βιτόλο μπορεί να μην έχει την προσωπικότητα του Βραζιλιάνου χαφ, ούτε την τεχνική και την εμπειρία του, αλλά είναι σαφώς πιο γρήγορος και με μεγαλύτερες αντοχές. Από την άλλη πλευρά, στην επίθεση, Τοτσέ και Ρούντολφ κάνουν συνδυαστικά έναν Σισέ, αφού ο ένας έχει την ταχύτητα του Γάλλου και μπορεί να «χτυπήσει» στην κόντρα, ενώ ο άλλος αποδίδει στο… ψηλό παιχνίδι.

Επίσης, ο συνδυασμός των Ζέκα, Κουίνσι και Ρούντολφ δίνει στους «πράσινους» κάτι που τους έλειπε στον τρόπο ανάπτυξής τους, είναι πλέον πιο απρόβλεπτοι, αφού πέραν του Λέτο και του Νίνη δεν υπήρχε άλλος ποδοσφαιριστής που να μπορούσε με μια προσωπική ενέργεια να αναστατώσει τον αντίπαλο, κάτι που σε οργανωμένες άμυνες μπορεί να φέρει νίκες.

Το βασικότερο στοιχείο είναι ότι πλέον ο τεχνικός του «τριφυλλιού» έχει περισσότερες επιλογές από το 4-3-3. Έχει μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά πιο σύστημα μπορεί να παρατάξει αφού έχει τα «εργαλεία» να παίξει και με 4-4-2 και με 4-2-31 και με 4-4-1-1.

Στο κλασικό 4-3-3, αν θελήσει να αγωνιστεί με αντεπιθέσεις, η πεντάδα των Λέτο, Ρούντολφ, Κουίνσι στην επίθεση και Νίνη, Ζέκα στα χαφ έχει ως βασικό χαρακτηριστικό την ταχύτητα που δύσκολα αντιμετωπίζει ο αντίπαλος. Το plan B του Πορτογάλου είναι το 4-4-2 ή 4-4-1-1, που χρησιμοποίησε αρκετές φορές πέρσι όταν τα βρήκε σκούρα και θέλησε να πιέσει τον αντίπαλο, βάζοντας συνήθως τον Πετρόπουλο δίπλα στον Σισέ. Αυτό μπορεί να γίνει φέτος με τον Ρούντολφ δίπλα στον Τοτσέ ή έστω λίγο πίσω του, κάτι που θα «γεμίσει» την αντίπαλη περιοχή με δύο παίκτες που έχουν το γκολ.

Από την άλλη πλευρά, σε αγώνα που χρειαστεί ενίσχυση το κέντρο, το 4-2-3-1 μοιάζει ιδανική επιλογή. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιούσε ο Χενκ Τεν Κάτε, αλλά και ο Νίκος Νιόπλιας, ωστόσο δεν φαίνεται να το προτιμά ο Φερέιρα. Με Κατσουράνη-Βιτόλο αμυντικά χαφ, Λέτο-Κουίνσι-Ρούντολ επιθετικούς μέσους και Τοτσέ στην επίθεση, πάντως, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η περίπτωση να το δούμε κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Βιέιρα και Ανάκογλου από… Γενάρη

Η πορεία του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, μέχρι την έναρξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, θα μετρήσει πολύ για τις κινήσεις που θα κάνουν οι «πράσινοι» τότε. Οι υψηλότατες απαιτήσεις του Πέτρου Θεοδωρίδη για τον Δημήτρη Ανάκογλου «πάγωσε» τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά ο 20χρονος μέσος συνεχίζει να ενδιαφέρει το «τριφύλλι», αφού θεωρείται επένδυση για το μέλλον, κάτι που σημαίνει πως θα υπάρξουν εξελίξεις τον Ιανουάριο.

Αναφορικά με την περίπτωση του Ούγκο Βιέιρα, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο Πορτογάλος επιθετικός μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί αυτόματα να υπογράψει στην ομάδα της αρεσκείας του από το Γενάρη. Αυτό σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να τον αποκτήσει για το καλοκαίρι σε πέντε μήνες, αφού και ο παίκτης θέλει να ντυθεί στα πράσινα και ο Φερέιρα τον θέλει, αλλά μπορεί να τον αγοράσει και τον Ιανουάριο έναντι πολύ μικρού χρηματικού ποσού.

Πηγή: sport-fm.gr