Κάθε δυνατή προσπάθεια για την απόκτηση του Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο έχει ζητήσει από τη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός θεωρεί πως ο 24χρονος συμπατριώτης του είναι ιδανική επιλογή για την ομάδα του και έχει… εγκαταλείψει τις άλλες περιπτώσεις για τη θέση του κεντρικού χαφ. Οι «κιτρινόμαυροι» με τη σειρά τους προσπαθούν να κατεβάσουν τις απαιτήσεις της Χερέθ, όπου ανήκει ο παίκτης, στα οικονομικά επίπεδα που μπορεί να ανταποκριθεί ο σύλλογος. Οι Ισπανοί δεν πρόκειται να πέσουν κάτω από τις 250.000 ευρώ, αλλά η «Ένωση» προσπαθεί να μειώσει κι άλλο τις απαιτήσεις, τη στιγμή που το κασέ του παίκτη είναι περίπου 100.000 ευρώ και δεν αποτελεί πρόβλημα.

Η τελική κίνηση της ΑΕΚ για τον Κορδέρο θα γίνει πιθανότατα μετά την Πέμπτη και αν-με το καλό-έχει έρθει η πρόκριση στους ομίλους του Europa League μαζί με τα συνεπαγόμενα έσοδα. Μόνο αν «ναυαγήσει» η υπόθεση, θα στραφεί η ΑΕΚ σε άλλες λύσεις. Δύσκολα μία από αυτές θα είναι ο Αντρέου, καθώς δεν έχει πείσει με την παρουσία του στις προπονήσεις.

Η (μικρή) ελπίδα για Ταμούδο

Η μεταγραφή μέσου αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την ΑΕΚ και θα περισσέψουν ελάχιστα χρήματα για την ενίσχυση με επιθετικό. Ο Μανόλο Χιμένεθ, ωστόσο, δεν έχει καταθέσει τα όπλα για τον Ραούλ Ταμούδο θεωρώντας πως ο 34χρονος φορ (που έμεινε ελεύθερος από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ) μπορεί να κάνει τη διαφορά στην ομάδα του αγωνιζόμενος είτε σαν σέντερ φορ, είτε ως περιφερειακός. Τροχοπέδη (και) για αυτή τη μεταγραφή είναι το κόστος της, καθώς ο παίκτης δεν έχει πέσει από τις 350.000 ευρώ ετησίως, ενώ προτιμά σαφώς να παραμείνει στην Ισπανία. Η ΑΕΚ ελπίζει προσφέροντάς του συμβόλαιο 1+1 χρόνων να τον δελεάσει, δεδομένου ότι στην πατρίδα του δύσκολα θα βρει συμφωνία για πάνω από ένα χρόνο.

Δουλειά στην άμυνα
Στην αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ εστίασε ο Μανόλο Χιμένεθ κατά τη χθεσινή προπόνηση τονίζοντας τη σημασία να μη δεχτεί γκολ η ομάδα του στον επαναληπτικό της Πέμπτης με τη Ντιναμό Τιφλίδας. Παράλληλα έκανε παρατηρήσεις στον Κώστα Μανωλά για τις προωθήσεις του επισημαίνοντάς του πως… ξεχνά να δώσει την μπάλα και προχωρά σε ατομικές ενέργειες. Δοκιμή ενδεκάδας δεν έγινε, ενώ πέραν του τραυματία Δέλλα δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα.

Πηγή: sportfm.gr