Oι συνεχείς υποχρεώσεις των τενιστών το καλοκαίρι έχουν επιφέρει κόπωση και μπορεί να επιφέρει και πιθανούς τραυματισμούς. Κάτι τέτοιο ισχύει και στην περίπτωση του Ράφα Ναδάλ, που, έχοντας αυτή τη στιγμή στο μυαλό του την πιθανότητα να βρεθεί στον τελικό του Γουίμπλεντον στις 4 Ιουλίου, αποφάσισε να μη συμμετάσχει στο Ντέιβις Καπ του Ιουλίου.

«Δεν θα πάω στο Ντέιβις Καπ. Η προτεραιότητα μου είναι να είμαι υγιής και γι’ αυτό πρέπει να σταματήσω να αγωνίζομαι το καλοκαίρι, μετά το Γουίμπλεντον», συμπληρώνοντας πως: «Δεν μπορώ να βρίσκομαι παντού. Αφού τελειώσω το πρώτο κομμάτι της χρονιάς, χρειάζομαι 15 με 20 μέρες ξεκούραση για να είμαι σε καλή κατάσταση στο δεύτερο μισό της περιόδου. Πρέπει να κάνω κάποιες εξετάσεις στα πόδια μου και να δω πως πηγαίνω με τη θεραπεία, για να δω τι επιτρέπεται για τη συνέχεια. Η ιδέα είναι να κάνω ό,τι και το 2010 για να είμαι το ίδιο ή καλύτερα προετοιμασμένος για το αμερικανικό Όπεν».

Στη συνέχεια, τα έβαλε με την ΙΤF. «Η παγκόσμια ομοσπονδία εξακολουθεί να κάνει λάθη. Δεν μας σκέφτεται καθόλου εμάς τους αθλητές. Αν οι καλύτεροι δεν αγωνιστούν, τότε μια διοργάνωση θα χάσει την αξία της. Η ITF πρέπει να αναρωτηθεί η ίδια γιατί να συμβαίνει αυτό».

πηγή: sportfm